De Paraguayaanse voetballer Jose Pedrozo is voor 27 wedstrijden geschorst. Pedrozo probeerde afgelopen weekeinde in een wedstrijd in de Chileense tweede divisie scheidsrechter Marcelo Miranda te wurgen. Dat kostte hem twintig duels. Een poging de arbiter nogmaals aan te vallen werd met vijf duels bestraft. De overige twee duels schorsing werden hem opgelegd voor de oorspronkelijke overtreding die hem rood opleverde.
Rechtsback Pedrozo kwam wereldwijd in het nieuws toen een filmpje van de actie op internet verscheen. Na een overtreding van de speler van de Rangers ging scheidsrechter Miranda op zoek naar de weggelopen Pedrozo. Die kwam aanrennen en greep de arbiter van achteren bij zijn nek. Medespelers van Pedrozo ontzetten Miranda en moesten hun geagiteerde ploeggenoot daarna ook weghouden bij de leidsman. De politie kwam het veld op om de gemoederen tot bedaren te brengen.
Of Pedrozo echt met de schorsing zit, valt nog te bezien. De verdediger liet zaterdagavond na de wedstrijd al weten ontslag te nemen bij Rangers en terug te keren naar zijn vaderland. Filmpje