De politie hield maandag 23 augustus rond 14.30 uur vier mensen uit Duitsland aan omdat zij voorzien van wapens uit een rijdend voertuig hingen.
Een politieagent zag in zijn vrije tijd het voertuig slingerend over de Lozerlaan rijden. Een van de inzittenden richtte een vuurwapen op passerende voertuigen. Aan de andere zijde van het voertuig hing een andere passagier met een machinegeweer uit het raam. Verder werd er vanuit het voertuig met een Duitse vlag en een zilverkleurig mes gezwaaid.
De politieagent waarschuwde zijn collega’s. Net voordat de inzittenden met hun voertuig een vakantiepark aan de Machiel Vrijenhoeklaan wilden oprijden, hield de politie de vier aan. In het voertuig trof de politie balletjespistolen, een machinegeweer en zwaarden aan. Het bleken allemaal plastic wapens te zijn. De recherche onderzocht ook het vakantiehuisje van de betrokkenen. Daar werd niets aangetroffen. De twee mannen van 18 en 20 jaar en de twee vrouwen van 18 jaar bekenden met de wapens te hebben gezwaaid. Voor de lol schoten ze met balletjes op verkeersborden en bomen. De nepwapens zijn vernietigd en de vier kregen een proces-verbaal. Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ verboden. Wie in het buitenland toch zo’n wapen aanschaft, loopt in Nederland het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.