The Hamptons, het rijkeluisoord waar bemiddelde New Yorkers graag het weekend verblijven, geniet deze zomer van een invasie van jonge, bloedmooie Russinnen. Met maar één doel: een rijke bankier of hedgefonds manager aan de haak slaan.
Ze zijn niet onopgemerkt gebleven, deze zomer. Jonge, mooie Russisch sprekende dames met Cartier-horloge, en Hermes-tasjes die volop te vinden zijn in de clubs en straten van Southhampton N.Y.
De Amerikaanse society-site The Daily Beast rept van een invasie van honderden Slavische schoonheden met maar één doel. "Deze Russische meisjes hangen rond op zoek naar een rijke man om te trouwen en om voor te zorgen", aldus David Shapiro, een organisator van sociale events uit Manhattan.
De jacht spitst zich toe op Amerikaanse bankiers en hedgefonds-managers met optrekjes van een paar honderdduizend tot miljoenen dollars in Southhampton.
Dit luxe dorp is al langer in trek bij rijke Russen, maar nieuw is de komst van ambitieuze, maar onbemiddelde Russinnen die zich onder meer met baantjes als serveerster in de kijker proberen te spelen.
Bij de zoektocht naar een rijke Amerikaan gaat het de veelal hoog opgeleide Russinnen niet om vluchtige contacten. "Ze verleiden een man, zoeken goed uit wat hij te bieden heeft en als hij met een huwelijksvoorstel komt, hebben ze vaak een Russische advocaat paraat om de zaak scherp uit te onderhandelen", aldus een New Yorkse interieur-ontwerper die vaak in Southampton verblijft, tegenover Daily Beast.