Een leraar in Zweden is ontslagen vanwege de berichten die hij op de sociale netwerksite Twitter had geplaatst, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
De leraar twitterde vlak voor zijn eerste schooldag dat hij enkele schoolmeisjes ging verkrachten. Zijn eerste werkdag is dan ook meteen zijn laatste geworden.
De directeur werd getipt over de volgende tweet: 'School begint om 9.30 uur. Ik ga er 6 ā 7 jonge meisjes verkrachten'. De directeur nam geen risico en verwittigde meteen alle ouders.
'Ik heb de ouders op de hoogte gebracht en de politie verwittigd met de vraag om de auteur van het bericht op te sporen. De politie nam de zaak meteen ernstig en kwam naar de school', aldus de directeur in de krant Göteborgs-Posten.
De leraar bleef opmerkelijke tweets posten zoals: 'Ha ha. Een meisje dacht dat mijn naam Max was. Dat was echt zo lief' en 'Ik heb al de hele dag pampers ververst. Kak'.
De Zweedse politie pakte hem op voor ondervraging. De leraar bekende onmiddellijk en werd meteen geschorst. Na de ondervraging werd hij vrijgelaten.