De Indiase miljardair Mukesh Ambani is er klaar voor. De housewarming party van zijn 27 verdiepingen tellende residentie in Mumbai: het duurste huis ter wereld.
Volgens vastgoedsite Overseas Property is de Antilla-residentie van de Indiase miljardair Mukesh Ambani zonder twijfel het duurste huis van 2010, met een geschatte waarde van één miljard dollar. Er is in ieder geval geen vergelijkbare woning in de wereld. In april dit jaar werd de bouw van de 'Antilla'-toren in Mumbai voltooid. Sindsdien kunnen de armen en rijken van de Indiase stad zich vergapen aan het nieuwe optrekje van Mukesh Ambani, de rijkste man van India met een geschat vermogen van 27 miljard dollar.
Deze maand is de familie Ambani er zelf ook klaar voor: het openingsfeestje van hun nieuwe woning, zo meldt The New York Times.
Hoewel woning? De Ambani's krijgen een toren van van glas en staal van 27 verdiepingen hoog. Er zijn zes verdiepingen met ruimte om te parkeren (160 auto's), drie landingsplaatsen voor helikopters, en uiteraard een reeks terrassen en zwembaden.
Mukesh Ambani, die een deel van het conglomeraat Reliance Industries bestiert, kan verder kiezen uit negen liften en een filmzaal met vijftig zitplaatsen. Na de housewarming party, die gepland staat voor 28 november met 200 gasten, trekt de familie Ambani in het nieuwe huis. Met z'n vijven: pa Mukesh, moeder Nita en drie kinderen. Plus de huishoudelijke staf van zeshonderd mensen.
Schattingen van de waarde van de Antilla-toren lopen op tot één miljard dollar, al wordt dit cijfer door mensen die betrokken zijn bij de realisatie van de flat betwist, aldus de NYT.
Ambani prijkt in ieder geval bovenaan lijstjes met duurste huizen ter wereld. Foto