Beuningen • Vrijdagavond rond 17.30 uur stond de bewoonster van een huis aan de Vitelliuslaan in Beuningen af te wassen in de keuken toen er aangebeld werd. Vanuit het keukenraam zag zij drie Zwarte Pieten voor de deur staan. Op het moment dat ze de voordeur opent, dringen de drie mannen naar binnen en roepen ze dat het om een overval gaat.
Toen de vrouw begon te gillen, sloeg één van de daders haar hard op haar hoofd met een voorwerp, mogelijk een vuurwapen. Twee andere daders gingen op de echtgenoot van de vrouw af en vroegen onder andere om de kluis en geld. De man verzette zich, waarna ook hij geslagen en bedreigd werd door de overvallers.
Bij de vechtpartij ontstond nogal wat rumoer waardoor de buren gealarmeerd werden. Toen ze buiten gingen kijken, bleek hen al snel dat er bij hun buren iets loos was. Wanneer één van de overvallers mensen voor het raam ziet staan, maken de overvallers aanstalten om de woning te verlaten. Bij hun vertrek via de voordeur van de woning bedreigden ze ook nog één van de buren die te hulp geschoten was.
Oplettende buurtbewoners en het slachtoffer zien de drie Zwarte Pieten wegrennen in de richting van de Gamma en zien de drie vervolgens in een donkere auto stappen, mogelijk een Volkswagen Golf. Daarna zijn de overvallers weggereden richting de A73. Van de overvallers zijn de volgende signalementen bekend:
De slachtoffers en getuigen spreken over drie daders, allen gekleed in Zwarte Pietenpakken waarin mogelijk de kleuren rood en goud verwerkt waren. Een getuige spreekt over ‘professioneel uitziende’ Pietenpakken. Mogelijk is er nog sprake van een vierde dader, die bijvoorbeeld in de auto heeft gewacht.
De overvallers hadden een aantal spullen bij zich, waaronder twee jute (Sinterklaas) zakken. Tenminste twee van de daders hadden een vuurwapen bij zich.
Doordat de overvallers schmink en pruiken droegen, hebben slachtoffers en getuigen niet veel bijzondere kenmerken van de daders kunnen zien. De daders worden allen geschat tussen de 25 en 30 jaar en zijn tussen de 175 en 180 cm lang. Opvallend was dat één van de daders Duits sprak, de andere twee spraken Nederlands, waarbij één van hen een Duits accent had.
Was u vrijdagavond rond 17.30 in de Vitelliusstraat in Beuningen of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het opsporen van de daders van deze overval? Verhuurt u bijvoorbeeld Zwarte Pietenpakken en toebehoren en kunt u een verband leggen met de informatie over de daders? Of heeft u bijvoorbeeld gezien dat drie Zwarte Pieten zich schminkten of instapten in een auto die voldoet aan de beschrijving? Tips zijn welkom bij het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.