Een Britse meesterbedrieger verdiende ruim twee miljoen euro, onder meer door zich voor te doen als nep-advocaat. Hij claimt bovendien 2.500 vrouwen te hebben bedrogen.
Soms is de werkelijkheid net zo bizar, of nog vreemder dan fictie. In de film Catch me if you can uit 2002 speelt Leonardo di Caprio een jongen die zich voordoet als Pan Am-piloot, dokter en advocaat en zo miljoenen opstrijkt - naar verluidt gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
De 48-jarige Brit Paul Bint blijkt als meesterbedrieger minstens zo inventief te zijn geweest. Bint is net vrijgelaten uit de gevangenis en belooft zijn leven te beteren. De gewiekste bedrieger beweert wel twee miljoen pond - circa 2,3 miljoen euro - frauduleus te hebben verdiend en als een ware Don Juan 2.500 vrouwen te hebben versierd en bedrogen met valse identiteiten, zo meldt The Daily Mail.
Bint, die jarenlang een uitkering had, wist met spectaculaire persoonsverwisselingen vele slachtoffers te misleiden. Zijn meest gebruikte truc was de pose als topadvocaat, in streepjespak, Harrods-jas en een met diamanten bezet horloge. Maar dat was niet zijn enige 'rol'. De fraudeur deed zich ook regelmatig voor als dokter, medisch adviseur of zakenbankier. Twee van zijn slachtoffers verleidde hij door zich voor te doen als een bekende Britse officier van justitie, op wie Bint leek. Ook claimde hij regelmatig bevriend te zijn met beroemdheden als James Bond-acteur Pierce Brosnan en zanger Robbie Williams.
Het geld dat Bint met zogenaamde 'adviesdiensten' aftroggelde, spendeerde hij onder meer aan dure auto's , horloges en vijf-sterren hotels, waarbij hij gebruik maakte van gestolen creditcards.
Bint is na drie jaar cel voorwaardelijk vrijgelaten en voelt zich diep schuldig. Hij wil graag op het rechte pad blijven. "Maar als je zo handig bent geweest als ik al die jaren, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan", stelt hij tegenover de Daily Mail.