Een vreemd spektakel speelt zich momenteel af in de Amerikaanse staat Florida. Woensdagochtend stond er opeens een vleugelpiano op een zandbank van Biscayne Bay. Zou de piano dan echt vleugels hebben gekregen?
Hoe in vredesnaam komt een vleugelpiano op een zandbank die volledig omgeven is door de zee? Dat is nog steeds één groot raadsel, maar feit is dat er wel degelijk een antieke vleugel staat te pronken op de hoogste zandbank van de baai, daar waar het water zelfs bij hoogtij net niet hoog genoeg komt te staan om het loodzware, muzikale gevaarte naar andere oorden te verdrijven.
En een zwaargewicht is zo’n stukje houtsnijkunst echt wel. De gemiddelde vleugelpiano weegt ongeveer 300 kilogram, dus het lijkt ons redelijk ondenkbaar dat je zo’n 'big momma' met een roeibootje daar naartoe kan brengen. En waarom zou iemand zo’n kostbare klankkast willen uitleveren aan de zee? Zelfs goedkopere concertvleugels kosten al 3 à 4000 euro...
Het ziet er in ieder geval naar uit dat de piano er nog een tijdje zal mogen genieten van een strandvakantie, want de autoriteiten zijn niet van plan de piano van de verdrinkingsdood te redden. “Wij zijn niet verantwoordelijk voor het verplaatsen van zulke zaken. Zolang de piano geen gevaar vormt voor de scheepvaart, komt de kustwacht niet in actie”, aldus woordvoerder Jorge Pino. In tussentijd vormt de tingeltangel voor menig artiest wel een streling voor het oog.
Filmpje