In Groot-Brittannië heeft een rechter aan een homoseksuele kelner 25.000 euro schadevergoeding toegekend nadat een klant aan zijn tepel had gedraaid.
De rechter oordeelde dat de Chinese kelner het slachtoffer was van aanhoudende discriminatie in het Chinese restaurant Yauatcha in Soho, in het centrum van Londen. Twee mannelijke managers van de zaak hadden hem vernederd door seksuele poses voor hem aan te nemen. En toen een klant hem bij het opdienen aan zijn tepel draaide, vroeg een van de managers of hij het fijn vond. Het was ook deze manager die, in het bijzijn van de 31-jarige kelner, zijn collega streelde en deed alsof hij hem zoende terwijl hij ‘Like a virgin’ van Madonna zong.
De kelner gaf aan de rechter de volgende, hoogst merkwaardige uitleg voor wat zich had afgespeeld. “Ik droeg die dag slechts een dun uniform en het was koud, waardoor ik met stijve tepels rondliep. De werkuniformen zitten dan ook nog eens behoorlijk strak, wat mijn figuur blootstelde. En tja, mijn tepels waren die dag nu eenmaal erg zichtbaar.”
De rechter veroordeelde de ‘nippletwister’ nu tot een schadevergoeding van zo’n 25.000 euro.