Platenmaatschappijen klagen bestandendeeldienst LimeWire aan voor 75 biljoen dollar. De rechter vindt dat bedrag alvast absurd. In mei vorig jaar wonnen dertien platenmaatschappijen een rechtszaak tegen LimeWire. De internetdienst werd schuldig bevonden aan het mogelijk maken van copyrightinbreuken. Daarop zijn de platenmaatschappijen schadevergoedingen gaan vragen. De platenmaatschappijen vragen vergoedingen tussen de 400 miljard en de 75 biljoen dollar. Ter vergelijking, het bruto nationaal product van de hele wereld is 60 biljoen. Volgens LimeWire is 75 biljoen dollar meer geld dan de hele muziekindustrie heeft verdiend sinds Thomas Edison de fonograaf uitvond in 1877. De rechter vindt het bedrag ook absurd, schrijft ze in een opiniestuk van veertien pagina’s. De geëiste schadevergoeding is niet in overeenstemming met de copyrightregels. De rechter heeft ook meteen de berekening van de muziekindustrie afgeschoten en vervangen door een andere, die voordeliger uitkomt voor LimeWire. In plaats van een boete per inbreuk, zoals de muziekindustrie eist, geeft zij een vergoeding voor elk benadeeld werk, ongeacht het aantal keer dat individuele gebruikers het werk gedownload hebben.
Oh, wat haat ik Nederlandstalige teksten waarin miljarden en biljoenen door mekaar gebruikt worden Nee, dan is 't Engels veel duidelijker op dat vlak...
Illegaal downloaden leverd de maatschappijen ook geld op. Door illegaal te downloaden heb ik bijvoorbeeld bands ontdekt wiens cd ik later legaal heb gekocht.
Quote @Deniz: Illegaal downloaden leverd de maatschappijen ook geld op. Door illegaal te downloaden heb ik bijvoorbeeld bands ontdekt wiens cd ik later legaal heb gekocht.
Die maatschappijen worden slachtoffer van hun eigen hebberigheid. Als ze minder hadden gevraagd, hadden ze vast meer kans gehad dat de rechter hen serieus zou nemen.
Misschien eens afstappen van het systeem waarin enkele gehypte artiesten (sommigen vaak zonder enige vorm van talent) miljarden binnenslepen terwijl het gross van de artiesten moet zwoegen om te overleven.
dit vind ik echt belachelijk, heel veel mensen gebruikten limewire, ook mensen uit mijn klas vroeger, toen was het echt in, om op je MP3 muziek van limewire derop te zetten de site is nu gehackt,
De bedragen zijn echt absurd geworden. Als ik rechter was geweest had ik de schadeclaim nietig verklaard en de platenmaatschappijen een boete gegeven wegens minachting van de rechtbank.
Quote @SillieWillie: Oh, wat haat ik Nederlandstalige teksten waarin miljarden en biljoenen door mekaar gebruikt worden
Zoals in het stuk vermeld wordt is er geen sprake van verwisseling van termen, maar gaat het écht over 75 biljoen.
Quote: De platenmaatschappijen vragen vergoedingen tussen de 400 miljard en de 75 biljoen dollar. Ter vergelijking, het bruto nationaal product van de hele wereld is 60 biljoen
alsof die artiesten al geen geld genoeg hebben. Ze wonen nog steeds in een huis die 10x zo groot is als de mijne!
Als ze de prijzen van cd'tjes en games en programma's nou eens "normaal" zouden prijzen. Zouden we ze allemaal in de winkel kopen. Maar ik ga geen 20+ euro besteden aan een cd waar ik maar één of enkele nummers van wil hebben. Kom nou! Afperserij.
@Azziej: helemaal mee eens. Voorbeeldje, op steam heb je soms wel eens games van 5-10 euro. En dan koop ik ze wel. Andere keren zijn spellen het niet eens waard om te kopen.
Qua muziek koop ik alleen cd's van de nederlandse band Kayak. Deze band heeft het maken van cd's in eigen beheer, en verdienen dus letterlijk aan de verkoop van die cd's.. en niet een of ander groot bedrijf. Ze zijn ook wel normaal geprijst.
Vond zelf limewire wel prettig te gebruiken maar ik moet dan ook wel zeggen dat ik niet zo erg veel download. Probeer nu een ander programma te vinden maar vind niet veel beters