Politieambtenaren die verkeerscamera-beelden in Taizhou, provincie Zhejiang, zaten te bekijken waren verbijsterd toen ze een man bezig zagen die twee botsautootjes tegelijk probeerde over een drukke verkeersweg te loodsen.
Agent Liu Yulin zei dat hij dacht dat hij zich dingen aan het verbeelden was toen hij de man met de kermiswagentjes bezig zag.
Foto
"Ik zat te zweten" zei hij, "Ik zag de man tussen de karretjes inzitten met een been in elk karretje en een voet op allebei de gaspedalen."
Hij riep per radio een verkeerspatrouille op om een eind aan de vertoning te maken en een politiewagen gaf gehoor. De agenten riepen de man aan en maanden hem naar de kant van de weg te komen.
De man, Zhang, zei de eigenaar van de wagentjes te zijn en dat hij ruimte gehuurd had op een naburig pretpark maar dat de drukte daar uitbleef.
Hij besloot met de batterij aangedreven karretjes naar een druk voetgangersgebied in de buurt te gaan op hoop van grotere klandizie.
Zhang zei dat hij samen met een assistent was vertrokken maar dat de assistent vertrok nadat hij een spoedeisend telefoontje kreeg.
"Ik besloot maar te proberen beiden te rijden omdat ik niet wilde dat één botsautootje de weg zou blokkeren met dan ook nog de kans op diefstal."
Agent Xiao Hu zei tegen Zhang dat het illegaal was om ook maar één botswagentje op de openbare weg te besturen, laat staan twee, aangezien het geen goedgekeurde vervoersmiddelen zijn.
Omdat het echter onduidelijk was wat de hoogte van de boete of straf zou moeten worden liet hij Zhang gaan met een verbale waarschuwing. Foto