Baerke van der Meij heeft indruk gemaakt op VVV-Venlo. Na een geslaagde proeftraining dinsdag bood de Limburgse club de anderhalf jaar oude peuter een profcontract voor tien jaar aan.
De in Venlo geboren Van der Meij is de laatste week uitgegroeid tot een internetsensatie. Vorige week maandag zette vader Jorg voor de lol een filmpje op YouTube (zie hieronder) waar Baerke zijn voetbalambities liet zien door drie ballen achter elkaar in een speelgoedkist te schoppen. Het filmpje van de voetballende peuter is al bijna 900.000 keer bekeken. De Amerikaanse nieuwszender CNN en het Amerikaanse blad Sports Illustrated hebben het filmpje zelfs op hun website geplaatst.
VVV besloot het talent daarop uit te nodigen voor een proeftraining, waar hij profvoetballer Ken Leemans verblufte met zijn traptechniek. De reactie van de Belgische middenvelder was zo positief dat Marco Bogers, directeur commerciële/algemene zaken VVV-Venlo, symbolisch een profcontract van tien jaar liet ondertekenen door de peuter. Filmpje