Hackers hebben de persoonlijke informatie van miljoenen PlayStation-gamers weten te bemachtigen. Het betreft naast de gebruikersnamen ook adressen, emailadressen en wachtwoorden. Mogelijk zijn er zelfs ook nog creditcardgegevens gestolen.
Alle gebruikers krijgen van producent Sony een melding. "Hoewel er momenteel geen bewijs is dat creditcardgegevens gestolen zijn, kunnen we de mogelijkheid niet uitsluiten. Indien je je creditcardgegevens hebt ingevoerd via het PlayStation-netwerk of Qriocity, laten we je uit voorzorg ('out of an abundance of caution' ) weten dat je credicardnummer (exclusief veiligheidscode) en vervaldatum gestolen kunnen zijn. Het bedrijf spoort gebruikers aan "extra voorzichtig te zijn voor oplichting via e-mail, telefoon of brief waarbij gevraagd wordt naar persoonlijke of gevoelige informatie", aldus Sony.
Sinds de aanval op het netwerk vorige woensdag is het netwerk offline gehaald. Het PlayStation-netwerk heeft wereldwijd zo'n 77 miljoen gebruikers, maar Sony zegt niet hoeveel accounts getroffen zijn door de aanval.
Gebruikers reageren furieus op Sony, onder andere over het feit dat het bedrijf pas na een week laat weten dat er persoonlijke gegevens gestolen zijn. De inbraken vonden plaats tussen 17 en 19 april, en op 20 april schakelde Sony het PlayStation-netwerk uit. Pas op 26 april gaf Sony aan dat er hackers actief waren geweest op het netwerk.