Ettelijke duizenden bijen die deel uitmaakten van een miljoenen euro's kostend onderzoek op neuro-wetenschappelijk gebied zijn gestolen van een Schotse universiteit. De politie in de Regio Tayside vraagt het grote publiek om informatie door te geven nadat vier bijenkorven met daarin verscheidene duizenden 'Britse zwarte bijen' werden ontvreemd van een Medische school in de stad Dundee.
"Deze diefstal zal ons onderzoek zeker bemoeilijken," meldt Dr. Chris Connolly, hoofdonderzoeker van het project in Dundee die de bijen zondag als vermist opgaf. In een verklaring omschreef hij de bijen als 'uiterst uniek' en zei erbij dat ze makkelijk te identificeren zullen zijn mocht iemand ze willen doorverkopen. De korven maken deel uit van een project dat ruim 2.25 miljoen euro moet kosten en waarbij onderzocht wordt wat het potentiële effect van pesticiden is op het leerproces en de gezondheid van bijen.
Connolly zei ook nog dat hij vermoedt dat de bijen zijn gestolen om mee te fokken, of om doorverkocht te worden aan gespecialiseerde bijenhouders.
Het is duidelijk dat degene de dit gedaan heeft verstand van zaken heeft en wist hoe om te gaan met grote aantallen bijen.