The Official Ferrari Opus verschijnt pas in september, maar de eerste bestellingen zijn al gedaan. De meest luxe editie van het Ferrariboek kost maar liefst 175.000 euro, maar zelfs dat schrikt dat de ware fan niet af.
"Ik ben zelf nogal een autofanaat en mijn broer werkt in de autojournalistiek. Zodra wij lucht kregen van de komst van dit boek, hebben we contact gelegd met de Amerikaanse uitgever", zegt Christ van den Acker. Hij is eigenaar van boekhandel 'De Boekenlegger' in Eersel en de enige die het Ferrariboek in Nederland mag verkopen.
Het boek wordt uitgegeven in een beperkte oplage van 5000 exemplaren, verdeeld over drie edities: De Classic van 2350 euro, de Cavallino Rampante van 4375 euro en de Enzo-editie die 23.500 euro kost.
Inhoudelijk zijn de boeken hetzelfde. De verschillen schuilen in de uitvoering van de band, de kist waarin het boek geleverd wordt en de handtekeningen waarmee het boek verrijkt is. "De Enzo-editie is persoonlijk gesigneerd door alle levende Formule 1-wereldkampioenen."
Toch kan het nog luxer. De Enzo Diamante is ingelegd met 30-karaats diamanten en kost 175.000 euro. Per land is er maar één exemplaar beschikbaar. In België is het boek al besteld, maar Nederlanders kunnen hun slag nog slaan. Maar: "schrik niet, het is wel sjouwen. Het boek weegt namelijk 37 kilo", zegt Van den Acker.
De boekverkoper kan zich niet herinneren dat er ooit een nieuw boek is geweest dat zo veel heeft gekost. "Een gloednieuwe Ferrari kost volgens mij zo'n 2,5 ton, dus met het boek ben je nog iets goedkoper uit", grapt Van den Acker.