Ouders hebben in Schotland de aanbeveling gekregen om hun kinderen in wijde broeken en lange rokken naar school te sturen. Volgens de directie zou de wijde kleding minder 'spannend' zijn voor pedofielen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
De kans zou volgens de directie groter zijn dat pedofielen foto's nemen van leerlingen in uniform met een strakke broek of korte rok.
Sommige ouders reageren alvast verontwaardigd op de vraag van de school in de Schotse hoofdstad Glasgow. De brief zet nog meer kwaad bloed omdat geen enkele leerling van de school slachtoffer geworden is van een pedofiel.
De ouders zijn ook boos omdat leerlingen die voortaan in strakke kleding naar school komen, wellicht niet meer mee mogen op schooluitstapjes.
In de brief luidt het als volgt: 'het is de taak van een gereputeerde school om haar leerlingen te beschermen tegen seksuele delinquenten. We weten dat volwassenen in Glasgow foto's genomen hebben van schoolmeisjes in korte rokjes en schooljongens in strakke broeken. De foto's werden ook op het internet geplaatst. Het is daarom onze taak om alles in het werk te stellen voor de veiligheid van onze kinderen. Een bescheiden uniform is dan ook beter dan hippe rokjes, broeken of topjes."
Ouders zijn alvast van plan om de brief zonder gevolg in de prullenmand te gooien. "Denken ze nu echt dat een lelijk uniform een pedofiel zal tegenhouden?! Met deze brief bereiken ze net het tegenovergestelde effect en zorgen ze ook nog eens voor paniek. Er zijn betere manieren om onze kinderen te beschermen", aldus een ouder.