In de VS is het niet handig om het bonnetje van de pinautomaat te laten slingeren. Dan ontdekken anderen bijvoorbeeld dat je honderd miljoen dollar op een simpele spaarrekening hebt staan.
We spreken 18 juni 2011, The Hamptons - het chique buitenoord voor de rijken van New York - 10.14 uur 's avonds lokale tijd, 40 Newtown Lane, East Hampton, bij de pinautomaat van de bank Capital One.
Een klant pint 400 dollar. Kosten van de transactie: 2,75 dollar. Restant op de spaarrekening: $99.864.731,94.
Het staat allemaal op een bonnetje dat de klant liet slingeren, en dat via een financiŽle blogger op het web belandde. Op Amerikaanse sites barstte onmiddellijk een levendige discussie los.
Wie laat er 100 miljoen dollar staan op een eenvoudige spaarrekening? Van welke Wall Street-bankier is de rekening?
Tabloidsite Dealbreaker.com suggereerde dat het om David Tepper zou gaan, een succesvolle beursspeculant en hedgefondsmanager, die ruim vier miljard dollar verdiende met gokjes tijdens de financiŽle crisis van 2008 en 2009.
Tegenover The New York Post ontkende de 53-jarige Tepper echter categorisch. Hij zou sinds 2008 al geen pinautomaat meer hebben gebruikt. En bovendien: "Ik zou nooit zo iets onverantwoordelijks doen: 100 miljoen dollar op een spaarrekening laten staan."
De vrij opneembare internetspaarrekeningen van Capital One Bank bieden een rente van maximaal 1,1 procent, zo valt te lezen op de website van de bank. Je moet wel minstens duizend dollar inleggen om de hoogste rente te krijgen.