De Duitse milieupartij heeft een nieuw slachtoffer gevonden om hun pijlen op te richten. Kernenergie en het broeikaseffect een halt toeroepen lijkt vechten tegen de bierkaai, dus moet volgens Die Grünen iets anders worden geslachtofferd. Zij hebben de politiek namelijk gevraagd paal en perk te stellen aan seksspeeltjes.
Tien kamerleden van Die Grünen hebben onlangs een aanvraag ingediend bij de regering met als titel: 'Seksuele gezondheid als zaak van consumentenbescherming'. "Veel dildo's, maar ook andere seksspeeltjes als vibrators en buttplugs, bevatten kankerverwekkende en giftige stoffen", zo luidt de conclusie.
Zo bevatten de seksspeeltjes weekmakers, hetgeen de dildo zacht maakt opdat deze makkelijk naar binnen glijdt. Deze stoffen kunnen echter onvruchtbaarheid, diabetes en obesitas veroorzaken, zo schreven de milieurakkers in hun verzoek. Als een zwangere vrouw met een vibrator of dildo speelt, kan de hormonale balans van de foetus via de vaginale slijmvliezen van moederlief worden verstoord.
Die Grünen vinden het aanpakken van deze dildo's een zaak van maatschappelijk belang. Menig huisvrouw heeft namelijk wel een vibrator of dildo op haar nachtkastje staan. De Duitse regering heeft inmiddels op het verzoek gereageerd. Hoewel woorden als vibrator, dildo en zeker buttplug niet voorkwamen, maar werden vervangen door het eufemistische 'erotische speeltjes', was het antwoord van de parlementaire staatssecretaris van Consumentenzaken, Gerd Müller helder: de regering zal het een worst zijn wat vrouwen zoal vaginaal inbrengen, en heeft dan ook niet de behoefte om in te grijpen in seksspeeltjeshandel.