Het blijft natuurlijk een wat vreemde aanduiding: ‘met elkaar naar bed gaan’. Kleine kinderen denken daardoor weleens dat als vader en moeder maar vaak genoeg in 1 bed liggen dat er dan wel broertjes en zusjes komen.
Maar dat grote mensen dat denken, komt verrassenderwijs in deze geseksualiseerde wereld ook nog voor. Ik hoorde het eens van een Nederlandse seksuoloog, die het in deze 21ste eeuw bijkans voor moest doen.
Blijkbaar hanteren ze in China ook een dergelijke versluierende uitdrukking. Een Chinees echtpaar, allebei 30′ers en hoog opgeleid, dacht steevast dat de vrouw zwanger zou raken indien ze in hetzelfde bed als haar man zou liggen.
Dat meldt de Chinese krant Chu Tian Jin Bao.
Voor het stel in het huwelijk trad, durfden ze elkaars hand niet eens vast te houden, laat staan zoenen. Ze waren als de dood dat daar een kind zou van komen.
Het echtpaar zocht medische hulp toen bleek dat de vrouw maar niet zwanger raakte. Ze waren immers al 3 jaar getrouwd. Hun dokter viel haast achterover toen hij hoorde hoe hun seksleven in elkaar zat.
De echtelieden verklaarden hun onwetendheid doordat ze van jongsaf gefocust waren op hun studies. Manlief heeft een doctorsgraad en zijn vrouw een mastersgraad. Waarschijnlijk Bęta-richtingen.