Een beroofde Nederlandse reisleider in Maleisië liep, toen hij aangifte ging doen in het politiebureau, de dief tegen het lijf.
Een Nederlandse reisleider in Maleisië heeft zijn gestolen computer, iPad en iPhone weer terug na een bizarre ontknoping van een beroving. Dat meldt de Maleisische krant The Star.
De Nederlander was terwijl hij aan de hotelbar zat, aangesproken door een dame. Ze kletsen wat en zij vroeg wanneer hij naar zijn kamer zou terugkeren. Een vraag met bijbedoelingen.
Toen de reisleider naar zijn kamer ging, ontdekte hij dat zijn portemonnee verdwenen was. Na vervolgens zijn kamerdeur met een reservesleutel te hebben opengemaakt, bleken een laptop, een iPad, zijn mobiele telefoon, creditcards, geld en paspoort gejat. Videobeelden van het hotel lieten zien dat de vrouw die hem had aangesproken bij de bar zijn kamer was binnengegaan.
Vervolgens ging de man aangifte doen. Op het politiebureau zag hij tot zijn verbazing de bewuste dame die nadat hij haar had geïdentificeerd als de dader, werd aangehouden. De vrouw had onderweg naar huis met haar moeders auto een geparkeerde auto aangereden en was naar de politie gegaan om daar melding van te maken.
De vrouw beweerde dat ze de laptop, ipad en iphone van de Nederlander die ze bij zich droeg, cadeau had gekregen. Een verweer dat de politie niet geloofde. Het paspoort en het geld zijn volgens De Star nog niet gevonden.