De autoriteiten van Dubai waarschuwen schippers voor de opgespoten eilanden voor de kust. Ze zijn namelijk slecht zichtbaar waardoor er schepen aan de de grond lopen.
De landaanwinningsprojecten, Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Palm Deira en The World in het rijke dwergstaatje Dubai vormen een toenemend probleem voor de scheepvaart.
Schippers dienen met name 's nachts extra goed op te letten, omdat er steeds vaker schepen aan de grond lopen op de kunstmatige eilandjes, schrijft Gulfnews.
De politie van Dubai heeft de eigenaren van de eilanden gevraagd maatregelen te nemen, zodat de eilanden beter zichtbaar zijn in de nacht.
Vooral houten schepen moeten extra opletten, omdat als ze eenmaal aan de grond gelopen, ze vaak niet zonder grote schade zijn los te trekken. En het zijn juist vaak houten pleziervaartuigen die het gebied binnenvaren om een kijkje te nemen bij de eilanden.
De opgespoten eilanden zijn overigens maar deels afgebouwd. The World, een kunstmatige eilandengroep in de vorm van een wereldkaart, is nog steeds deels onbewoond.