Een Zuid-Afrikaanse moeder heeft na een zoektocht van vijf jaar haar vermiste zoontje teruggevonden met de hulp van de sociale netwerksite Facebook, die de jongen kon lokaliseren. De vrouw zal echter nog de DNA-tests moeten afwachten die een en ander moeten bevestigen, en op de toestemming van de sociale dienst om herenigd te worden met haar zoon.
De jongen, toen drie jaar, werd vermist in augustus 2006, toen de moeder haar op sterven liggende vader een bezoek bracht. Kinderen zijn niet toegelaten op de intensieve zorgen, zodat de peuter met zijn nichtje in de wachtkamer moest blijven. Nadat ze terugkeerde van haar vaders laatste momenten, was haar zoontje nergens meer te bespeuren, schrijft de krant Sowetan.
"Ik verkeerde nog in shock over de dood van mijn vader en nu was mijn zoon verdwenen", vertelde de nu 26-jarige moeder in de krant. Vijf jaar lang leidde haar zoektocht tot niets. Ze verdacht haar weggelopen echtgenoot ervan dat hij de jongen had ontvoerd. Vorige week werd ze gecontacteerd via Facebook met de melding dat haar echtgenoot was overleden. De moeder ging naar een weeshuis om te zien of de jongen daar was opgevangen, en trof hem daar aan.
Volgens een woordvoerder van Sociale Zaken is de wachttijd voor DNA-tests en de bevestiging voor aanvaardbare levensomstandigheden voor het kind een standaardprocedure voor alle ontvoeringszaken.