Even je haar kammen voor je ‘s ochtends op pad gaat. Voor veel meiden is het de gewoonste zaak van de wereld. Dat is het niet voor de 13-jarige Megan Stewart uit Schotland. Als zij een kam door haar haren haalt bestaat de kans dat ze sterft.
De statische elektriciteit die loskomt wanneer je je haren kamt (vooral in de winter) kennen we allemaal. Op een pluizige coupe zit niemand te wachten maar voor Megan is het nog een tikkie gevaarlijker. Door de zeldzame aandoening die ze heeft kan de statische elektriciteit een soort kortsluiting veroorzaken in haar hersenen.
Haar moeder ontdekte drie jaar geleden voor het eerst dat er iets niet helemaal in orde was met haar dochter. Tijdens het klaarmaken inclusief haren kammen zakte Megan plotseling in elkaar en werden haar lippen blauw. In het ziekenhuis bleek dat het meisje aan een zeer zeldzame aandoening lijdt waardoor vitale organen uitvallen wanneer ze met veel statische elektriciteit in aanraking komt.
Een echte oplossing voor het probleem is er niet. Het enige wat het meisje kan doen is af en toe haar hoofd ‘aarden’ door te gaan liggen. Wat water op haar hoofd helpt tegen het plotseling opbouwen van statische elektriciteit. Voor zover bekend is er nog één ander geval bekend die ook deze aandoening heeft. Waarschijnlijk is dit bij Megan ontstaan door een zwangerschapsvergiftiging drie maanden voordat haar moeder van haar beviel.