Reizende priester Pater Krysztof Kowal, die nergens een plaats vond om zich te vestigen kan eindelijk échte diensten gaan houden, gebruikmakend van een opblaasbare kerk.
Pater Krysztof, een Poolse missie-priester heeft al jaren moeite om toestemming (en geld) te krijgen om een permanente plaats van geloofs-belijdenis te realiseren op het schiereiland van Kamtsjatka, een stuk kustlijn van zo'n 1250 km in het uiterste oosten van Rusland.
Maar een vriend van vroeger, Robert Wojcik, die opblaasbare speeltoestellen maakt voor kinderspeelplaatsen in Kolobrzeg (Polen), bood aan een opblaasbare kerk te realiseren voor de geïsoleerde gemeenschap in Rusland.
Fondswervingsactiviteiten hielpen mee het alternatieve bouwsel te betalen, een bouwwerk dat geopend kan blijven in de meest barre omstandigheden; de temperatuur kan tot onder de -40 zakken op het schiereiland.
Pater Krysztof, rector van de 'Sint Therese van het kind Jezus en het heilige gezicht' gemeente, zei verguld te zijn met het ontwerp maar gaf toe dat sommigen het in het begin per abuis voor een stuiterkasteel zouden houden.
Voor hij in bezit van de opblaaskerk kwam, werden de meeste diensten gehouden in gehuurde hotelkamers of gewoon buiten, nabij rivieren of meren. Foto