Een 23-jarige man uit het Zweedse Dalarna moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De Zweed heeft naar eigen zeggen een paar UFO's uit de lucht geknald.
Op 15 juli zag de beste man buiten bij zijn appartement in Hedemora een paar vliegende schotels. Om te voorkomen dat hij door een paar aliens zou worden meegenomen, pakte hij zijn pistool en schoot een paar keer op de UFO's. Direct toen het schieten was begonnen, belde de moeder van zijn kind de politie. Desondanks duurde het nog enkele uren voordat de man zijn gevecht tegen de aliens opgaf. Hoewel er niemand gewond is geraakt, is de Zweed toch opgepakt wegens illegaal wapenbezit.
De believer is zich echter van geen kwaad bewust. Hij is ervan overtuigd de ruimteschepen te hebben geraakt en zo een ontvoering heeft weten te voorkomen. Toen de UFO's waren geraakt, knalden ze uit elkaar, zo beweert hij.
Een psychiater is niet overtuigd van het alienverhaal. Volgens hem lijdt de man aan een psychische stoornis. Omdat de man eerder al is veroordeeld wegens doodslag, mag hij waarschijnlijk een poosje op water en brood.