Mensen die zichzelf nog een doldwaas ritje willen bezorgen voor ze de pijp uit gaan, kunnen zich in een karretje wagen van de ‘Euthanasie Coaster’. Een sadistische student komt op de proppen met een leuke manier van euthanasie plegen nu het fenomeen toch legaal is… Wie zich in de Euthanasie Coaster waagt, beleeft de rit van zijn leven… maar gaat uiteindelijk de pijp uit! De rit naar de eeuwige slagvelden duurt 3 minuten, maar na de eerste looping legt een inzittende sowieso het loodje. De gemiddelde hersenpan klapt immers bij G-krachten van 360 km/u. Wie niet sterft na de eerste trage klim met daarna een duizelingwekkende afdaling van 500 meter, zal bij de volgende wel bezwijken.
Klinkt allemaal een beetje onwaarschijnlijk, toch? Inderdaad, het gaat maar om een hypothetisch scheme van één of andere sadistische kunstliefhebber. Rare student Julijonas Urbonas bedacht de euthanasiemachine tijdens zijn studie aan het Londense majestic College of Art, afdeling Design Interactions. Als de machine echt bestaat, heeft de inzittende een paar minuten tijd om na te denken over het leven. Als het karretje helemaal bovenaan is, moet hij beslissen. Wie dan op de val-knop drukt, tekent op een kunstzinnige manier zijn doodvonnis.
Urbonas ziet zijn ‘trots’ als een kunstzinnige en intellectuele manier om er een eind aan te maken. Gek zijn, doet geen zeer… zullen we maar denken. Ondertussen boeken we ons een Walibi-uitje. Vampire for the win. Filmpje