Zo rijk als Facebook's Mark Zuckerberg is hij nog niet, maar hij krijgt wel een eigen film: de jonge Thaise ondernemer die een fortuin verdiende met zeewiersnacks.
Zijn naam? Aithipat Kulapongvanich. Maar vrienden en kennissen in Thailand noemen hem gewoon 'Top'.
Als student verdiende hij 2.360 euro per maand bij als fervente online-gamer. Dat geld gebruikte hij om een bedrijfje voor geroosterde kastanjes op te zetten. Zo kwam Top aan zijn eerste miljoen, in Thaise baht: pakweg 23.600 euro.
Daarna stapte hij in de zeewiersnacks. Top's merk Tao Kae Noi staat in Azië inmiddels synomiem voor zeewierchips. In Thailand heeft zijn bedrijf een marktaandeel van 70 procent en ook daarbuiten groeit zijn firma hard.
Top rekent voor dit jaar op een omzet van 1,5 miljard baht, ofwel 35,4 miljoen euro. Zelf is hij volgens de Thaise krant The Nation inmiddels miljardair. Dat moet wel in baht zijn, want op de Forbes lijst van rijkste Thai komt Top nog niet voor. Niettemin: 23 miljoen euro is ook een aardig vermogen voor een zesentwintigjarige.
In Thailand is filmregisseur Songyos Sukmakanan zo onder de indruk van Top, dat hij een film wil maken over het leven van de jonge entrepreneur, aldus The Nation.
De film, die de werktitel 'Top Secret' heeft wordt geen verhaal zoals 'The Social Network', dat draait om de prille jaren van whizzkid en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.
"Wat ik interessant vond is dat een jongen keihard werkt om zeewiersnacks tot een megasucces te maken. Dat is opmerkelijk, want tegenwoordig zie je dat jongeren liever met computers werken, dan dat ze proberen uit te vinden hoe je een perfecte zeewiersnack bakt", aldus Songyos.