Het is weer eens wat anders, zo’n zeewierbroodje. Gemaakt van spelt, desem, zeezout en uiteraard zeewier. Bakker Peter van der Ploeg uit Callantsoog verkoopt de broodjes vanaf zaterdag 2 februari. Gek genoeg hebben de kippen van Van der Ploeg er voor gezorgd dat de zeewierbroodjes nu in de winkel liggen. ,,Als mijn kippen gebreken hadden, adviseerde mijn vader om een beetje zeewier door het voedsel te doen. En met een paar dagen knapten ze altijd weer op. Daar ben ik eens verder over na gaan denken en heb het één en ander uitgezocht over zeewier. Wat blijkt; het is hartstikke gezond. Dat moet toch ook in een broodje kunnen, dacht ik.’’ Tijdens de feestdagen heeft hij de broodjes al verkocht, om te kijken of ze in de smaak vielen. ,,De meeste mensen reageerden enthousiast. Ik heb er inmiddels nog het één en ander aan verbeterd. Naast broodjes werk ik ook nog aan zeewiercrackers.’’ Een paar jaar geleden kwam de bakker ook in het nieuws, toen met zijn hennepbrood. ,,Ik vind het leuk om bezig te zijn met nieuwe ideeën, om steeds weer iets nieuws te bedenken. Want je moet jezelf als bakker blijven onderscheiden, wil je er brood in verdienen.’’ Foto