Rijke inwoners in Dubai willen niet wachten op de officiële levering van de iPhone 4S en betalen vele malen de officiële prijs voor een exemplaar in het grijze circuit.
Afgelopen weekend kwam de iPhone 4S, het nieuwe toestel van Apple, in de verkoop in de Verenigde Staten en delen van Europa. (In Nederland komt hij 28 oktober op de markt)
In Dubai, dat Golfstaat die bekend staat om z'n Palmeilanden en stormachtige vastgoedmarkt, is het toestel pas in november verkrijgbaar.
Dat duurt talloze koopkrachtige inwoners van Dubai te lang. Een slimme telecomwinkel sloeg een voorraad van 350 stuks in via een Engelse shop en verkocht er afgelopen weekend onmiddellijk 250.
Meer dan 1000 euro voor iPhone
De torenhoge prijs weerhoudt de kopers in Dubai niet. In de VS betaal je voor de goedkoopste versie 199 dollar (143 euro) maar dan wel als onderdeel van een abonnement met een telefoonmaatschappij.
In Dubai betaal je voor een losse telefoon omgerekend ruim 1.600 dollar, meer dan 1150 euro. Voor de 64GB-versie betaalt men omgerekend 2.180 dollar, of 1.571 euro, zo meldt Gulf News.
De prijzen van losse toestellen in Nederland zijn nog niet bekend. Maar ter vergelijking: in Duitsland kosten de losse versies van de beide toestellen respectievelijk 629 en 849 euro. In Dubai betaal je dus ruwweg het dubbele.
Volgens de eigenaar van de elektronicawinkel in Dubai hebben de losse telefoons dezelfde garantie als de officiële. Volgens hem betalen sommige inwoners grif omdat ze simpelweg de eersten willen zijn met het nieuwe toestel.