Reden waarom McDonalds hamburger niet veroudert
De McDonald's hamburgers en frietjes verouderen niet. Dit heeft een Amerikaanse diëtiste enkele jaren geleden aangetoond. Ze had een hamburger vier jaar lang bewaard en het broodje was nog helemaal intact. Er zat geen schimmel op het vlees, brood of het stukje kaas. Wat zit er in het voedsel van deze fastfood keten waardoor het niet bederft?
De gezondheidsafdeling van het bekende Amerikaanse magazine Time ging op onderzoek uit. Ze bekeken één van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib. Op de site van de fastfoodketen staat dat er maar liefst 70 verschillende ingrediënten in het vlees zitten verwerkt. Voor het broodje worden 34 verschillende ingrediënten gebruikt.
Eén van deze ingrediënten is azodicarbonamide. Dit bleekmiddel wordt vaak gebruikt bij het maken van plastic onderdelen voor schoenen en matten voor de sportschool. In Europa is dit product inmiddels verboden. In de Verenigde Staten is een kleine hoeveelheid nog wel toegestaan. Andere ongezonde ingrediënten zijn onder andere de chemicaliën ammonium sulfaat en polysorbate 80. Door de enorme hoeveelheid conserveringsmiddelen en chemische stoffen weet McDonald's de populaire burger lang houdbaar te houden. Heb jij nog trek in een hamburger of frietje na het zien van
deze video?
Gerelateerde artikelen
gedver de gedver
Quote:
Ze bekeken één van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib.
Heeft iemand door ooit van gehoord?
Die heb ik ook nog nooit in Amerika gezien
Ik vind het er op de plaatjes altijd al uitzien of het uit een speelgoedfabriek komt. Een soort plastic nep-eten.
I'm not lovin'it!
McRib is Amerika only, ik heb mensen er wel eens over gehoord.
Ben blij dat ik al jaren geen troep meer van McDonalds/Burger King eet.
Die spullen is in Europa verboden dus zit er niet in, de vraag is dus uberhaupt of dat ook voor onze macD geld
denk t niet dan.
Maar hoe dank ook; heeeeel smerig
Hamburgers bewaard sinds 1989, toen had iemand al vermoedens hierover... en daarna gingen meer mensen het doen. Er zijn een aantal die dit zelf hebben getest. Het eten is zo goed als niet organisch meer, als het niet eens vliegen aantrekt! D:
Plaatje:
http://www.kingofpeople.com/wp-content/uploads/2010/10/immortal-hamburger.jpg
Edit; only in Amerika, trouwens... Ten minste, ik denk niet dat ze ons dit voorschotelen... toch?
Laatste edit 03-11-2011 16:44
Slechte zaak vind ik dat, als ik wil eten wil ik alles vers hebben.
Ik ga ook overgens niet zo snel naar de mac,
Thuis kan ik heerlijke broodjes hamburgers maken.
Beetje slecht eigelijks om hier over te beginen, heb gelijk er in zit
@BasBas: gewoon met een vers broodje van de warme bakker en een hamburger van een goeie slager en wat vers groenvoer, lekkerder kan het toch niet?
En misschien ook nog wel voordeliger...
Is dit niet een klein beetje overdreven van die vrouw in de video dat ze het nooit meer wilt eten?
Natuurlijk moet je niet elke dag naar de mac gaan, maar één keer per jaar of één keer in de twee jaar, zoals ik dat doe, lijkt me toch niet zo erg?
Af en toe is het toch niet erg om even ongezond te doen?
@essebes: Het advies van experts is: Alleen bij een apocalyptische ramp of wanneer je alleen op een verlaten eiland zit mag je naar de mac donalds.
Bekijk de film
Supersize Me maar eens.
Boeit me echt niks, dit filmpje. Ga er niet minder van naar de MacDonalds.. Je leeft maar 1 keer mensen!
De mac is sowieso al echt niet te vreten. Alsof je een stuk plastic met mayo eet
@Ninjah: McRib is een aantal jaren geleden in Nederland uit het menu gehaald. Zeer jammer want dat was een goede burger.
On-topic: Iedereen die ook maar een klein beetje logisch nadenkt snapt meteen dat dit "onderzoek" door een "dietiste" uiteraard maar 1 doel heeft. En voor wie het niet snapt, verwijs ik graag naar Ikke98's reactie.
Quote
@Mamsie:
@BasBas: gewoon met een vers broodje van de warme bakker en een hamburger van een goeie slager en wat vers groenvoer, lekkerder kan het toch niet?
En misschien ook nog wel voordeliger...
En vergeet de gebakken uienringen niet. Dat is ook een voordeel aan zelf een lekkere hamburger in elkaar flansen, je kan erop doen wat je wil. Ideaal voor kinderen ook, kunnen ze zichzelf een tekenfilmhamburger maken door te blijven stapelen
OT: Daarom dus despeeltjes bij de happy meal, gratis wifi en gratis drinkglazen...om toch nog mensen te lokken
Ja, dat zijn stoffen die ook elders gebruikt worden. Maar waarom precies zijn die slecht in het menselijk lichaam? Wat doen ze daar? En vanaf welke dosis is het schadelijk, en zit die dosis dan ook daadwerkelijk in een portie McDonalds?
Je kunt elk stofje wel bij zijn chemische naam noemen en het dan eng en giftig laten klinken. Dit wordt veel te zwart-wit gepresenteerd zo.
Quote
@Ninjah:
Quote:
Ze bekeken één van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib.
Heeft iemand door ooit van gehoord?
Iedereen die TV heeft in Nederland en de VS heeft van de McRib gehoord. Maar de bron is niet waarheidsgetrouw daar de McRib alles behalve het populairste broodje is in de VS.
@MxWldm: McRib is praktisch elk jaar voor een paar weken in Nederland ....
En dan maar ON
Burgers enzo van McDonalds is sinds bestaan
Het enige lekkere is de McShake
Quote
@BasBas:
Ik ga ook overgens niet zo snel naar de mac,
Thuis kan ik heerlijke broodjes hamburgers maken.
Zelf pizza maken is ook heerlijk (en veel lekkerder dan de kant en klare!).
OT: Je hoort altijd van die berichten over de Mac Donalds. Maar hoe zit dat met de Burgerking en andere soortgelijke fastfoodketens?
En daarom eet ik daar alleen de normale hamburger of de Big Mac (met frietjes en fris natuurlijk).
Het is grotendeels een broodje aap verhaal hoor. McDonalds adverteert er bijvoorbeeld mee dat ze 100% rundvlees gebruiken, dus daar zitten dan per definitie geen tientallen verschillende ingrediënten in.
Ik las laatst over een site die de proef op de som had genomen en een McDonalds hamburger liet liggen naast een gewone (beide met broodje), en de conclusie was dat beide uitdrogen als de lucht niet te vochtig is. Daardoor krijg je geen schimmel. Is de lucht wel te vochtig, dan schimmelen ze allebei.
link
@FireStorm:
Quote:
Je leeft maar 1 keer mensen!
Sommigen alleen wat langer dan anderen... En fastfood is een hele goede manier om een fors aantal jaren van je gemiddelde levensverwachting af te snoepen.
@Virtlink: als ze zeggen dat iets MET 100% rundvlees wordt bereid, dan betekent dat niet dat het eindproduct ook 100% rundvlees is. Alleen dat het vlees dus 100% rund is...
Laatste edit 03-11-2011 17:14
awww, het begon juist spannend te worden
Laatste edit 03-11-2011 17:14
De vernieuwde MacDonalds hamburger! Een broodje, een burger, tomatenketchup, azodicarbonamide en maar liefst 103 andere onuitspreekbare ingredienten
@Virtlink: Lees eens goed... er staat nergens dat de hamburgers van 100% rundvlees zijn. Wat er wel staat is: "Het rundvlees van onze hamburgers is 100% rundvlees". Dat is dus hetzelfde als zeggen: "De tabak in onze sigaretten is van 100% tabak". Ja logisch, maar wat gooien jullie er nog meer in voordat het een hamburger is. Al zit er maar 50% vlees in een hamburger, dan kun je nog wel zeggen dat dat dan iig 100% rund is.
Probeer het anders maar eens, 500 gr rundergehakt bij de Appie halen en daar een hamburger van maken die in de verte misschien op iets van McDonalds lijkt. Lukt je niet zonder extra ingrediënten toe te voegen...
Laatste edit 03-11-2011 17:40
En daarom ga ik naar de FEBO
De McVomit, de McBarf, de McSmurry, De Quarterhounder: nee, laat maar zitten....
Quote
@Ninjah:
Quote:
Ze bekeken één van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib.
Heeft iemand door ooit van gehoord?
Die heb ik ook nog nooit in Amerika gezien
mc rib is nog gewoon te verkrijgen in het vaste menu bij elke duitste mac donalds mijn mening je mist er verdomd weinig aan (netzoals al het andere willekeurige eten bij de mac)
I dont care ik vind mac heerlijk! Zo een keer in de maand zon vette Big Mac en een Quarter Pounder er achter aan.
Mega ongezond en totaal niet vullend maar lekker!
*zucht* de ene zegt dit de ander zegt dat. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat de burger wel beschimmeld, alleen door gebrek aan vocht groeit de schimmel niet verder. Aangezien een mac broodje snel uitdroogt heeft de schimmel dus geen kans om te groeien.
Chemicaliën zitten overal in en ik ga niet minder naar de Mac. Ik hou er zowiesow niet zo van dus ga al niet zo vaak.
Check even
www.bionicburger.com, dan zie je dat ze zelfs meer dan 20 jaar lang niet rotten... Geen wonder als je het filmpje op hun site bekijkt en ziet welke chemicaliën er allemaal inzitten....
Ik heb er hier zelf trouwens een liggen die bijna 1 jaar oud is, om vrienden te bewijzen dat ze inderdaad niet rotten... Ze geloofden me niet, maar ondertussen is dat (ook na het zien van bovenstaande site) al wel veranderd.
Ik zeg altijd maar zo: als je jezelf wilt mummificeren moet je de laatste maand voor je sterven enkel nog maar McDonalds-voer vreten, dan haalt geen cel het meer in z'n botte hersenen om er ongezien tussenuit te rotten!
Ik ben er ook niet door overtuigd. Als ik een McDonalds bij mij ion de keuken neerleg ben ik er zeker van dat ie gaat stinken, vliegen aantrekt en gaat rotten en schimmelen. Dit verhjaal,is al meerdere keren vertoond en nog nooit heeft iemand mij er echt van kunnen overtuigen dat het echt is. Die frietjes die die mevrouw vast heeft zien er echt niet zo uit na 3-4 jaar. Al zouden ze niet schimmelen, ze krmpen wel en worden ook donkerder van kleur. Deze zijn gewoon vers. Overigens: ik ben wel tegenstander van fastfood.
Voor mij is het in ieder geval WEL de laatste keer dat ik nog naar mc Donalds ga
(niet dat ik er de deur nou plat liep want echt eten vond ik het zowiezo al niet)
Wat zeikt iedereen nou? Ik eet eet liever een vier jarig oud patatje van de mc Donalds dan een 3 maanden oud ''normaal'' patatje.
heb er toevallig net gegeten...
anyways, ik heb het filmpje gezien en had het veel ranziger gevonden als hij juist wel helemaal beschimmelt was. Dat er veeeeeuuuuls te veel troep door je eten zit wist ik al.
Wat doen jullie allemaal moeilijk!
Iedereen wil graag oud worden (althans dat meen ik te horen)
Nou zitten in zo'n McHap ingredienten waardoor die McHap niet veroudert.
Dussssss..... hoe meer je van die rotzooi slikt, hoe ouder je wordt.
Ja toch?????
Overigens heb ik nog nooit een Mc gegeten , dus kan het niet op mezelf testen.
ik heb liever een broodje van de subway
@Yue: subway is my way
OT: waar of niet, een burger mac D eet ik niet
iieeew, das vies, bah
Dat hele 100% rundvlees/100%Beef verhaal is dus ook oplichterij.
MacDonalds heeft een merk het leven ingeroepen dat de naam 100%Beef heet. Waarschijnlijk zal er dus ook de NL variant zijn. Dit betekend dus niet dattet 100% koe is, maar 100% hun product dat n misleidende naam heeft.
Voor diegenen die n wat realistischer beeld van "eten" bij de fastfoodketen willen, die moeten Food Inc. gaan kijken.
Ik noem een hamburger van de Mac steevast een McRubber...ik vind ze niet te eten, echt vies! De frietjes vind ik er melig en heel vlug koud en de frisdrank die je er krijgt is voor meer dan de helft ijsblokjes. Ik ben dan ook nog maar 1 keer in mijn leven bij de Mac geweest en dat was genoeg....
ik blijf eeuwig leven!
heb al zoveel van dat spul op.. kan niet anders
@ledi: bestaat oud worden ?
verhit wordt azobicarbonamide omgezet in semicabazide wat carcinogeen is! Natuurlijk mag dat niet in Europa! Overigens is dat nog niet de reden dat het niet vergaat, dus wat is de echte reden? (jajaja een van die 3000 ingrediënten, maar wélke).
@Lennie, ik zeg altijd als er iemand vraagt of ik naar de Mc wil 'thuis kan ik ook wel schoenzolen eten'.
De eerste keer dat ik een BigMac at was in 1972 in Californië. Ik vond ze verrukkelijk en vond het geweldig toen de eerste Macs hier in 1976 (ongeveer) kwamen. Ben nu wel een beetje genezen van dat eten, maar ik vind het nog steeds wel lekker. Dat is de ellende met dat eten: superongezond, maar lekker.
Quote
@Ninjah:
Quote:
Ze bekeken één van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib.
Heeft iemand door ooit van gehoord?
Die heb ik ook nog nooit in Amerika gezien
Heb persoonlijk ook nog nooit van een McRib gehoord.
de hoofdvraag blijft natuurlijk: smaakt die burger na 4 jaar bewaren nog precies hetzelfde?
als het echt zo een vaart zou lopen met die conserveermiddelen in McDonaldsproducten, dan zouden mensen die veel McDonalds-dingen eten toch chronisch verstopt zijn
die conserveermiddelen houden echt niet op te conserveren in je maag-darmkanaal
Of het slecht is of niet... ik blijf er van houden
En ik vindt wel dat er wel eens wat meer ketchup op mag
@ElGuppo: Dan moet je maar eens een Hamburger kopen bij de Mac en 4 jaar wachten of hij nog precies zo smaakt
Ik vond hem er nog best goed uitzien
Dat ze niet gezond zijn was wel bekend, maar als je er af en toe eentje haalt valt het wel wat mee.
Ik eet slechts zeer zelden iets van de Mac, maar áls ik dan ook wat eet dan laat ik het mij goed smaken
Met name de visburgers vind ik erg lekker!
Quote
@Brian-Brian:
Wat zeikt iedereen nou? Ik eet eet liever een vier jarig oud patatje van de mc Donalds dan een 3 maanden oud ''normaal'' patatje.
idd, alles is relatief
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: