Een Nieuw-Zeelandse helikopterpiloot is ongedeerd uit een ongeluk gekomen toen hij een grote kerstboom in de haven van Auckland wilde opzetten. De helikopter, die kort boven de grond vloog, crashte toen hij tegen een kabel aanvloog. De piloot Greg Gribble, die een eigen helikopterbedrijf heeft samen met zijn zoon, was ingehuurd om de Telecom Christmas Tree op te zetten. Hij ging richting de grond om de boom op te takelen, toen zijn wieken tegen een kabel aankwamen. Vervolgens brak de staart van de helikopter af en stortte die met een flinke klap neer. Tijdens de crash werd Gribble uit de helikopter geslingerd. Brokstukken van de helikopter werden tot op enkele honderden meters van de plek van het ongeluk gevonden.
De helikopter kwam ondersteboven op de grond terecht en miste net enkele tientallen mensen die stonden te kijken naar het opzetten van de boom. "Hij heeft geluk gehad omdat hij al bijna beneden was. Als hij hoger was geweest, was het slechter afgelopen", zegt ooggetuige Jason Aarsen. Gribble werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon na een paar uur weer naar huis. Volgens zijn zoon Jaz, die de beelden van de crash live kon volgen via de website van nieuwszender TVNZ, was zijn vader na het ongeluk "een beetje aangedaan, en een beetje teleurgesteld".
Vader en zoon Gribble zijn helikopterexperts, ze worden ook vaak ingehuurd om bijvoorbeeld branden te bestrijden. Het opzetten van de kerstboom was geen ongebruikelijke klus voor het bedrijf, zegt zoon Jaz. Telecom zegt te hopen dat de boom alsnog voor 2 december zal staan. De kerstboom, die bestaat uit 375.000 lampjes, trekt elk jaar 150.000 bezoekers.
Filmpje