De toekomst ziet er iets rooskleuriger uit voor het jonge roodharige zeehondje waar heel Rusland medeleden mee kreeg.
Alleen gelaten door haar zwartharige familie wachtte het beestje een korte toekomst voor het werd gevonden door de fotograaf Anatoly Strakhov, schuilend onder een stapel boomstammen op het strand van het eiland Tyuleniy in het verre oosten van Rusland.
Plaatje
Twee maanden later heeft Rusland de zeldzame albino-zeehond (die trouwens een vrouwtje bleek te zijn) in haar hart gesloten.
Met de nieuwe naam Nafanya (vernoemd naar een Russische strip-figuur) kreeg de zeehond een voorkeursbehandeling en bevindt zich nu in een luxe verblijf in het lands belangrijkste dolfinarium.
Yulia Frolova, hoofd van het 'Akvatoria dolfinarium', zei: 'Ze heeft nu een speciaal verblijf, met een strand en een zwembad en al na twee mensen komen er mensen speciaal om haar te zien.
Natuurlijk heeft ze een eigen webcam en site (http://www.nafanya-sochi.ru/) dat uitzendt tussen 07.00 en 13.00.
Mevr. Frolova zei verder: 'ze heeft een goede eetlust en lijkt vooral gelukkig te zijn.
Het is een uiterst mooi diertje met haar heldere blauwe ogen. Toen ze aankwam was ze erg moe na de lange vlucht, maar haar eetlust kwam al snel terug.'
Volgens de experts van het aquarium is haar zicht niet zo slecht als eerder werd gevreesd, ze heeft vooral moeite met het zien in helder zonlicht, maar voor een beroemdheid zou een zonnebril waarschijnlijk niet misstaan.
Haar grootste hobby's zijn nu spelen met haar blauwe bal en met haar eten.
Ze moet echter nog even geduld hebben vooraleer ze écht het etiket van 'eenzaamste zeehond ter wereld' kwijt is. Voorlopig moet ze eerst nog twee weken in quarantaine doorbrengen voordat ze weer kennis mag maken met allerlei andere zeedieren in het aquarium.
'Ze zal hier best gelukkig worden', aldus Mevr. Frolova. Foto