DENVER - De politie in Denver tast in het duister over de motieven van een vrouw die een schilderij van 23 miljoen euro voor achtduizend euro schade heeft toegebracht. De 36-jarige Carmen Tisch stompte en krapte het doek, alvorens haar broek uit te doen en zich tegen het werk aan te wrijven.
De vrouw dreigt voor haar actie te worden vervolgd. Ze zit nog vast. Onbekend is of ze een advocaat heeft. De borg bedraagt ruim vijftienduizend euro.
Tisch viel het schilderij 1957-J-No. 2 van Clyfford Still op 29 december aan in het museum in Denver dat naar de abstract expressionistische kunstenaar is vernoemd. Belangrijke werken van grote kunstenaars zijn wel vaker het doel van kunstvandalen.
Vorig jaar werd een schilderij van Nicolas Poussin uit 1634 in de National Gallery in Londen bespoten met rode verf. In 2006 werd een ‘bekende’ kunstvandaal gearresteerd nadat hij in het Rijksmuseum een doek van de zeventiende-eeuwse Nederlandse schilder Bartholomeus van der Helst met aanstekerbenzine had bespoten.