Een filmpje aan het eind van het tv-programma De Wereld Draait Door krijgt veel reacties op Twitter. Het filmpje is een satirische reactie op de discussie over de hoofddoek die koningin Beatrix droeg tijdens haar bezoek aan een moskee in Abu Dhabi.
In het filmpje wordt gezegd dat Beatrix zich aanpaste aan de gewoonten van het land waar ze op bezoek is. Vervolgens wordt gezegd dat ze dat ook gedaan zou hebben tijdens een bezoek aan Papoea Nieuw-Guinea. De kijker krijgt dan beelden te zien waarop de gezichten van de koningin en kroonprins Willem-Alexander op naakte lijven zijn geplakt.
De reacties op Twitter lopen sterk uiteen. Van 'hilarisch' en 'Ik zie er de humor wel van in' tot 'Volkomen ongepast! Het niveau daalt!' en 'afschuwelijke #luckytv bij DWDD...benieuwd of ze daar mee wegkomen!'.
De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niet inhoudelijk op het filmpje reageren. De VARA zegt in een reactie "Sander van de Pavert is hard door de bocht gegaan, de één zal zeggen dat hij eruit is gevlogen, de ander dat de bocht vrij scherp was, en er zal ongetwijfeld ook door veel mensen om gelachen zijn. Wij realiseren ons dat satire op het koningshuis immer gevoelig ligt maar vonden het niet nodig om Sander te vragen een andere Lucky te maken."