Een dorpje in Zweden is op zoek naar een mysterieuze lottowinnaar. De gelukkige is 15 miljoen euro rijker, maar niemand kan hem of haar vinden. 'Het is ongelooflijk,' vertelt Sofie Skepphagen in de lokale krant Aftonbladet. Zij verkocht de winnaar het 'gouden' lot in haar kiosk in Vimmerby.
De inwoners van Storebro zijn nu op zoek naar de winnaar. Ook Svenska Spel heeft geen idee wie de gelukkige is. 'Ik heb het al zo vaak gezegd, maar in dit geval wil ik het nog eens herhalen: houd je lot goed bij je', zegt Pierre Jonsson van Svenska Spel. 'Alleen als de winnaar komt opdagen met het winnende lot is het geld van hem of haar.'
Het gaat om het op twee na grootste bedrag in de geschiedenis van de loterij in Zweden. 'Geen betere manier om het nieuwe jaar te starten, meent Jonsson.
Volgens hem zal de winnaar snel opduiken. 'We weten niet wie het is, maar het gaat om een kleine gemeenschap en het nieuws verspreidt zich als een vuurtje. Lang kan het niet meer duren voor de gelukkige zich meldt'.