Een bizar filmpje doet de rondte van twee Australiërs met een uit de hand gelopen hobby: pranken. Geintjes uithalen met elkaar en steeds een stapje verder gaan. Uiteindelijk lijkt de competitie met een 13 meter bijl doodgeslagen.
Proppen schieten om elkaar wakker te maken, geintjes her en der door het huis. Tot “Cal” op een gegeven moment besloot een bijl in de ander z’n auto te planten. Dan knapt er iets. Want, zoals bekend, een ander zijn auto daar blijf je met je tengels vanaf. Knapt er iets in het hoofd van een Australiër dan gaan blijkbaar écht alle remmen los.
Een zak geld en veel knutsel-uren verder staat er een bijl van 30 meter klaar. Onder de bijl de auto van de persoon die het allemaal begon. Dat kan niet goed aflopen.
Het lijkt er op dat de meest gestoorde Australiër (pleonasme/tautologie?) heeft gewonnen. Kan het erger, is dit echt? In ieder geval is “Aussie Pranks” inmiddels twee maanden bezig. De auto’s zijn echt stuk, nummer 2 iets ernstiger. Misschien moeten we dit filmpje vooral als voorlichting beschouwen.