Blijde gezichten toen de pinguïns vrijdag kwamen aanrijden in hun mini-Audi in Shanghai; de twee dieren uit het Ocean Aquarium zijn daar met elkaar in het huwelijksbootje gestapt.
Dat had allemaal te maken met Valentijnsdag. Dat de pinguïns elkaar het ja-woord gaven, was geen toeval: de dieren werden speciaal voor de actie geselecteerd omdat pinguïns monogaam zijn en een leven lang van elkaar kunnen houden. En als dat geen Valentijnsgedachte is.
De pinguïns, Xiaobai en Xiaoxue, zijn ook in het echt een stelletje, meldde het aquarium. Eén van de twee hoefde in elk geval geen smoking te kopen, maar kreeg wel een strik om. De ander had een bruidskraagje om. Het filmpje van de bruiloft zie je hieronder. Zoveel pril geluk maakte ook de bezoekers blij: "Ik ben zo blij dat ik dit met ze mocht delen. Ik wens ze een leven lang liefde voor elkaar", zei Wang Guoying (24). "Ik voel me echt gelukkig vandaag."
Tot 14 februari wordt er twee keer per dag een pinguïnbruiloft gehouden. En op Valentijnsdag is er 's avonds nog een speciale ceremonie.
Valentijnsdag wordt de afgelopen jaren steeds populairder in China.

Filmpje