Wie wel eens moppert over de passieve jeugd van tegenwoordig, moet dit zeker even lezen. Aan de Karel de Grote Hogeschool ontwikkelden vijf ingenieursstudenten Elektromechanica een toestel om je gsm of iPod op te laden op je fiets. Ze hebben hun milieuvriendelijke uitvinding de "USB-Bike" gedoopt. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
De USB-Bike is een toestel dat via de dynamo van een fiets als universele USB-oplader werkt. Het apparaatje haalt energie uit de fietsdynamo en werkt dus op groene energie. De USB-bike past op elke fiets met een dynamo. Het geheel is waterdicht en slagvast.
Zino Van Ael, één van de studenten: "Hoe we tot dit idee zijn gekomen? We moesten een product ontwikkelen voor onze bachelorproef. Jan fietste op een ochtend naar school en de batterij van zijn gsm was leeg. Toen bedachten we dat we die twee wel eens zouden kunnen combineren. Et voilà: de USB-bike was geboren!"
Jan Michielsen, Zino Van Ael, Filip Luyckx, Stefan Fuchs en Tim Bruers volgen de opleiding Industrieel Ingenieur Elektromechanica aan de Karel de Grote-Hogeschool. Ze werken samen in het studentenbedrijf The Company. Voorlopig is dit nog een mini-onderneming. "Als de USB-bike echt een succes wordt, stellen we een nieuw businessplan op en kunnen we starten als een echt bedrijf", vertelt een enthousiaste Zino.
De USB-bike is voor 16 euro te koop op de website www.usb-bike.be.