,,Ik kan gewoon goed eten", was het laconiek commentaar van Rudy de Kraker (32) nadat hij zaterdagmiddag in Middelburg een wedstrijd 'frikandellen speciaal eten' had gewonnen.
In een half uurtje sloeg de stukadoor uit Oost-Souburg elf en een kwart frikandellen naar binnen. Dat was net een hapje meer dan zijn grootste rivaal Richard van Sabben uit Middelburg. Hij won met de schranswedstrijd 100 euro en een wisselbeker.
De wedstrijd was op touw gezet door cafetaria Lammers in Middelburg. Dat was anderhalve maand terug doelwit van een overval. Eigenaar Patrick Lammers wilde 'wel eens wat leuks terugdoen'. Van de 32 deelnemers die zich hadden opgegeven, kwamen er zeventien opdagen.
Lammers had zich tevoren ingedekt tegen de risico's. ,,Wij zijn niet verantwoordelijk", had hij in de spelregels opgenomen, ,,voor misselijkheid, overgeven en overige gezondheidsgevaren." En: ,,Bij overgeven, zelf schoonmaken." Dat laatste bleek niet nodig.
Het wereldrecord frikandel eten staat op naam van Sjonnie Noordeinde uit Delft. Zeven jaar geleden verorberde hij binnen een uur 47 frikandellen.