Kok dood, restaurant blijft open
Een dode kok in de keuken was voor een Australische restaurant-eigenaresse niet genoeg reden om haar pizzeria te sluiten. De 43-jarige chef Andrew Ah-
lees verder bij Spits »Gerelateerde artikelen
Moesten de gasten nu zelf hun eten klaarmaken? Dat overkwam mij pas ook. Ze noemen dat steengrillen of gourmetten maar je zit gewoon zelf je maaltje te koken. Zou daar de kok ook dood geweest zijn?
De eigenaresse zij wij zullen hem missen
(als kiespijn zal zij bedoelen
)
Zal het personeel gedacht hebben toen zij over hem heen liepen(stapten)
Quote
@Grouse:
Moesten de gasten nu zelf hun eten klaarmaken? Dat overkwam mij pas ook. Ze noemen dat steengrillen of gourmetten maar je zit gewoon zelf je maaltje te koken. Zou daar de kok ook dood geweest zijn?
Nee net in het ziekenhuis opgenomen met voedsel vergiftiging
het leven gaat door! -_-'
Ze zullen wel gedacht hebben dat als de baas met succes gereanimeerd wordt en er achterkomt dat zijn personeel zijn klanten niet goed bedient hebben tijdens zijn tijdelijks dood, dat ze dan waarschijnlijk ontslagen zouden worden.
Umpie: mooie theorie
maar hij was de keukenchef en niet de eigenaar.
Als de man dood achter de plaat lag, wie kookte er dan? (zoals
@Grouse: al opmerkte)
Hierbij is uiteraard overtuigend aangetoond dat in een pizzeria als deze een kok volslagen overbodig is: ontslaan die vent! (aangenomen dat 'ie nog leeft)
vreemde reactie, vooral voor een verpleegster, die gewend is aan ziek en dood, om daar zo emotioneel over te doen.
als de personeelsleden niet waren doorgegaan met serveren had daar iemand ook kritiek over kunnen hebben.
zij als verpleegster had misschien mond op mond beademing kunnen toepassen, of massage, de meeste van het bedienend personeel waarschijnlijk niet.
dus wat had het personeel anders moeten doen?
gaan staan gillen, schreeuwen, bidden, huilen, of wat?
ik vind het niet zo vreemd hoor.
ik neem toch aan dat iemand actie ondernomen heeft, EHBO, dokter, ziekenauto..
.. ze hadden hem misschien ergens anders kunnen neerleggen?
@allone: mee eens. Verplaatsen van die man zou wellicht zijn kansen op overleven hebben verkleind, dus men kon weinig doen.
Het getuigde bovendien van goed gastvrouwschap om de cliënten daar niet bij te betrekken. Die kwamen voor een gezellige avond uit en zouden dan te horen hebben gekregen dat het feest niet doorging.
Zolang het voor de kok geen verschil maakte, was dit de enige oplossing.
Zo heb ik ook een collega gehad, die ontdekte een lijk smorgens bij aankomst op het werk, maar belde pas de politie toen de dag bijna om was. Hij dacht dat ie anders een halve dag niet kon werken i.v.m de hulpdiensten die hem dan in de weg zouden lopen!
Zometeen gaan ze hem nog opdienen
Gestorven in het harnas ze zouden dus uit eerbetoon een pizza met veel vlees kunnen bedenken en die de Ah-Wong pizza kunnen noemen. Verdienen ze ook nog aan zijn dood
Na sluitingstijd word er pas opgeruimd en schoongemaakt klinkt heel logisch maar respectloos tegelijk
@allone:
Dus als een collega van jou instort en sterft werk je gewoon door?
ik vind wel dat er op deze manier toch een beetje respectloos mee omgegaan wordt. als er een begrafenisstoet langs komt rijden is mij altijd geleerd om even te stoppen waar je mee bezig bent en zo even soort van respect te tonen. ik denk dat dood van een personeelslid toch wel voldoende reden is voor sluiting, zeker aangezien het voor sommige andere medewerkers ook nog een behoorlijke schok kan zijn.
The show must go on he! Hoe dan ook.
Jakkes, wat een nare mentaliteit!
Een typisch gevalletje van: de chef is dood, lang leve de chef...
Kok is dood, maar business gaat door. Desnoods als iemand hem kan reanimeren, doe dat. Anderen die hem niet kunnen helpen gewoon door gaan werken (Misschien wel met een ongerust hart). Blijven staan is zonde van de tijd.
Hard? Ja, maar zo is het leven.
Re-animated beef of lambs gods
his will in heaven as in the
kitchen
Totaal geen moraal! Respectloos gedrag!
Dit is inderdaad heel respectloos.
Men kan wel zien dat het hun ter harte gaat.
Tja, als ik de eigenaar geweest zou zijn, had ik wel zo netjes geweest om de kok eerst uit het pad te leggen. Onder het aanrecht of zo. Je kan toch niet zomaar een hartaanval krijgen midden in de keuken. Ben je besodemieterd? Ga dat ff buiten doen!
The show must go on... ook in de keuken.
Quote
@Deniz:
@allone:
Dus als een collega van jou instort en sterft werk je gewoon door?
dat ligt aan de situatie,
als dat nodig is wel, ja..
als ik niets kan doen om te helpen,
en als er klanten zijn die misschien gespaard hebben om 1x/jaar een kuur te kunnen doen, zal ik die gewoon gaan 'bedienen', die hoeven er niet onder te lijden dat een voor hen onbekende persoon gestorven is.
geboorte en dood zijn deel van het leven,
en op het juiste moment zal ik heus wel op de juiste manier afscheid nemen.
Een beetje respect was hier op zijn plaats geweest, het zal je vader/broer of kind maar zijn waar ze overheen stappen zo in die keuken.
Zo komt het over van, owww die, ach ja, jammer dan.
Als ik daar zou zitten eten en ik zou horen hoe het gegaan was, dan stond ik op, gooide mijn geld op tafel en zou zeggen, zo deze tent was ook de laatste keer voor mij.
Wat ik wel vreemd vind, gast (verpleegster) hoort een doffe klap en snelt naar de keuken..........
Mensen niet zo klagen. Altijd als er iemand dood gaat komen al die moraal ridders weer boven tafel.
Friso word bedolven onder sneeuw. oh nee, nu kunnen we met zn alle geen sneeuwfilm meer kijken! andere film graag!
Een auto rijd in op een paar mensen op koninginnedag. Oh nee, alle activiteiten in het hele land aflassen!
Ik snap dat het geen feestje is. Maar zo kan je niks meer doen. Dood hoort er bij, maar life goes on. Als je straks zelf het loodje legt heb je tijd zat om er bij stil te staan.
Een hartaanval kun je overal ineens krijgen! Als er dát deel van het hart is afgesloten van zuurstof, wat heel belangrijk is voor de werking van het hart dan klopt het hart ineens niet meer en je valt inderdaad dood om!
Je hebt het niet voor het uitkiezen om eerst een plek te zoeken en dan dood te vallen!
nu heb ik toch een vraag aan
@Deniz @gloria en alle anderen die dit 'respectloos gedrag vinden'..
zou het niet ook respectloos zijn geweest om mensen die een maaltijd eten hun het bord onder de neus weg te trekken?
is respect voor de levenden niet net zo belangrijk als respect voor de doden?
wat zouden jullie doen als een collega sterft,
of wat zouden jullie hebben gedaan in dit geval?
om het lijk heen gaan staan en er naar staren? in een hoekje zitten huilen en de klanten moeten dan maar meehuilen?
je kunt een dode niet meer levend maken, en, zoals ik zei, ik neem toch maar even aan dat er wel door iemand voor hem 'gezorgd' werd..
@allone: Ik denk dat de meeste gasten toch wel begrip voor de situatie zouden hebben.
De mensen die al zitten discreet de situatie uitleggen, en geen nieuwe gasten accepteren.
Ik vind dat hier een beetje meer respect, dan in het artikel wordt gesuggereerd, wel op z'n plaats.
Allone,je hoeft idd. niet mee gaan zitten te janken, maar om te horen dat er gewoon overheen gestapt word en net word gedaan, of het allemaal nix voorstelt?
Het is wel een mensenleven dat hier ophoud, geen pizza die op de grond is gevallen.
En net wat Emmo zegt, ik denk dat de meeste klanten hier wel begrip voor hadden gehad!
Ik zou idd. wel geprobeerd hebben om te beademen en hartmassage te gegeven.
Maar ja, kijk het nieuws maar, een mensenleven stelt tegenwoordig geen ene ruk meer voor....
@alexpiqu je hoeft de toko niet te sluiten, en die reacties hebben nix te maken met klagen of moraalridderlijk gedrag, maar met een beetje puur fatsoen in je flikker!
@allone: Inderdaad! "Vind ik leuk".
Zouden ze in het leger moeten doen. Word er één neergeschoten. Met z'n alle stoppen en in een hoekje gaan huilen.
Respect voor de kok is in mijn ogen juist anders.
- Laat hem liggen op zijn plek en verleen de nodige zorg. voor de experts is het goed om alles in dezelfde staat te houden.
- Zorg voor de gasten. Zo zou ik het willen als ik het loodje leg als kok. Bewijs je laatste eer en laat zien dat zijn harde werk niet voor niets is geweest. Dat is respect voor deze kok.
Al het werk neerleggen en zitten huilen in een hoekje heeft niets met respect te maken. In mijn ogen eerder egoistisch, omdat de meeste mensen de situatie niet aan kunnen en dus zichzelf moeten kalmeren.
Maar goed, ik spreek over de massa, dus de massa zaler nu ook wel tegenin gaan
@AlexPigu whahaha, kijk, nu formuleer je het anders, zo kan het dus ook zoals jij zegt.
Respect eerder voor de nabestaande van de kok, de kok heeft er idd. nix meer aan.
En dat de kok zorg krijgt, is een ander verhaal dan dat niemand van de tent er naar omkijkt zoals het stukje laat geloven.
En met dat ski ongeluk, zou hetzelfde zijn geweest als niemand naar je naamgenoot had omgekeken en eroverheen had geskied, dat ongeluk op koninginnedag zou hetzelfde zijn geweest als alles was doorgegaan zonder naar de doden om te kijken, dán heb je een vergelijkbare situatie, nu niet, want voor mij persoonlijk hoeven ze nix af te schaffen omdat er iets gebeurd is, maar ze hadden in dit geval, het uit kunnen leggen aan de mensen.
Ik stel mezelf voor, als het mijn pa zou zijn geweest die kok, zou me wel pijn gedaan hebben als ze er zo mee om waren gegaan.
Als je al jaren als collega werkt, ken je hem normaal gesproken wat beter, dan vind ik dit vreemd gedrag (overigens zou ik niet in een hoekje gaan zitten janken haha, ben niet zo'n jankert.
Quote
@alexpiqu:
Zouden ze in het leger moeten doen. Word er één neergeschoten. Met z'n alle stoppen en in een hoekje gaan huilen.
Zou 'n hoop dooien schelen
Quote artikel:
dat nieuwe gasten gewoon een tafel kregen toegewezen
En wie bakte dan de pizza's voor die gasten?
@bsur: Dr. Oetker en een oventje
Deze baas ging over lijken...
Degene die hem zagen die doen niks, degene die ongerust zijn nemen actie. Vind ik logisch.
@allone:
De gasten zou ik vertellen dat de avond erop zit en ze het geld terug krijgen of een andere dag terug komen. Ik zou persoonlijk niet door kunnen werken als iemand op de vloer sterft. Natuurlijk ga ik er niet bovenop staan of hysterisch gaan janken. Dat geboorte en dood een deel zijn van het leven hoef je mij niet uit te leggen.
@Emmo:
@balou:
@alexpiqu:
@Deniz:
bedankt, jullie hebben gelijk...
toch denk ik dat die verpleester, als ze in haar ziekenhuis aan het werk is, ook door zal gaan als er iemand sterft, zelfs al zou dat een collega zijn.
en het woordje respect vind ik ook moeilijk, je kunt respect hebben voor de kok en juist daarom zijn werk afmaken.
ik weet het niet.. er is voor ieder gezichtspunt wel wat te zeggen, geen idee wat ik in de situatie zou doen / hebben gedaan.
maar ik denk nog steeds dat ik met alle respect voor mijn collega het werk af zou maken, je kunt niet stoppen met activiteit als iemand sterft, en in dit geval, al hadden ze de klanten weggestuurd, dan nog zouden ze de plaats hebben moeten opruimen, afwassen, enz.
maar ze hadden het restaurant voor de rest van de avond idd kunnen sluiten..
.
.
Laatste edit 21-03-2012 09:34
Quote
@allone:
maar ik denk nog steeds dat ik met alle respect voor mijn collega het werk af zou maken, je kunt niet stoppen met activiteit als iemand sterft, en in dit geval, al hadden ze de klanten weggestuurd, dan nog zouden ze de plaats hebben moeten opruimen, afwassen, enz.
maar ze hadden het restaurant voor de rest van de avond idd kunnen sluiten..
Er zijn natuurlijk altijd omstandigheden die geen uitstel velen.
Ik hoop het nooit mee te maken, maar in mijn vak is het zeker mogelijk dat je iemand moet laten kreperen om anderen te redden.
Iets wat ik gemeen heb met politie, brandweer en medische hulpverleners.
@Emmo: ja ... ik weet niet wat je voor vak je doet..
maar ik neem aan dat deze kok niet heeft liggen creperen en dat er wel voor hem gezord is, al ging de rest door met hun werk.
en of je dan wel of niet door gaat heeft weinig invloed op de kok,
en of dat nu een gebrek aan respect zou zijn .. dat weet ik niet , doet hoeft niet, vind ik
.
.
Laatste edit 21-03-2012 09:46
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: