Een familie uit CaliforniŽ eist 130 miljoen dollar van Coca-Cola, omdat pa een oud aandeel voor vijf dollar op een rommelmarkt kocht.
De Amerikaan Tony Marohn kocht in 2008 op een rommelmarkt een antiek aandeel van een oliebedrijfje. Hij betaalde er niet veel voor: een dollar of vijf, schrijft de Mail Online.
Marohn ging op zoektocht naar de oorsprong van het aandeel. Wat bleek: het oliebedrijfje Palmer Union Oil Company is ooit onderdeel geworden van frisdrankengigant Coca-Cola.
De Amerikaan schreef een brief naar Coca-Cola waarin stond dat hij aanspraak maakte op 1,8 miljoen aandelen. Coca Cola weigerde en stapte naar de rechtbank in Delaware, die gespecialiseerd is in vennootschapsrecht.
Marohn overleed in 2010, maar zijn familie zet het gevecht voort. Voordat de familie geld ziet, moet het eerst rechter Leo Strine overtuigen.
Die toonde zich kritisch tijdens een hoorzitting op 31 januari. "Dit is een nieuwe versie van de Beverly Hillbillies," zei hij. Daarmee verwees hij naar een televisieserie uit de jaren zestig waarin een boerenfamilie olie ontdekt op hun grondgebied en plotseling schatrijk is.
Strine zei in januari dat hij snel een beslissing zou nemen over de voortgang. Hij raadde de familie aan de claim te laten vallen en geen geld te onttrekken aan een publiek bedrijf. Toch zet de familie door. Afgelopen donderdag nam Coca-Cola alvast een voorschot op de afloop, door te verklaren dat de claim van de familie Marohn waardeloos is en onredelijk tegenover de miljoenen legitieme aandeelhouders van het bedrijf.