Medewerkers van een Chinese bank hebben urenlang gepuzzeld met geld, toen Lin Zhaoqiang met een grote zak versnipperde bankbiljetten kwam aanzetten. De vrouw van Lin had in een woede uitbarsting al hun spaargeld versnipperd. Het ging om 5500 euro, bedoeld voor de behandeling van de vrouw, die al langer lijdt aan geestelijke problemen.
De vrouw had er goed werk van gemaakt; meer dan 500 biljetten van honderd yuan had ze in piepkleine stukjes gescheurd. Toen Lin wanhopig bij de bank kwam aanzetten met de zak snippers, zijn twaalf bankmedewerkers aan het werk gegaan om te kijken of ze de briefjes nog bij elkaar konden krijgen. Zes uur later bleek slechts één biljet weer gerepareerd te zijn.
Lin zelf gaat proberen de rest van de biljetten weer bij elkaar te krijgen en nam de zak met snippers mee naar huis.
FotoAls je nu van een biljet één kenmerk (dat maar eenmaal op dat biljet voorkomt) eruit neemt en de stukjes die dat kenmerk voor meer dan 50% vertonen, eruit neemt, kom je dan niet een stuk verder dan om elk biljet te reconstrueren?
Op de door Davh11: aangedragen site staan bij de commentaren ook een hele hoop tips, waarvan de hele boel wegen wel de meest voorkomende is. Of de biljetten in water te laten weken tot alleen de metalen strips over zijn.
Ik denk dat de nu gebruikte methode meer kost dan de uiteindelijke 50.000 yuan.
Zou dat voor die vrouw geen geschikte arbeidstherapie zijn, om deze gigantische legpuzzel te maken.
En inderdaad, wat
@speediegonzalez: zegt. Als je weet wat 1 bankbiljet weegt, is toch wel uit te rekenen hoeveel het er zijn bij het vaststellen van het totaalgewicht van die massa.
Dan hoef je alleen nog maar te controleren of er geen ander papier tussen zit, dat lijkt me niet zó moeilijk!
Quote
Davh11:
Ik ga er van uit dat de Chinezen weten wat ze doen. Beste stuurlui staan aan wal enzo
Ook bij Chinezen vind je stomkoppen, heel anders dan hier bij WMR
.
Dit soort dingen gebeurt (overal) volgens voorschrift. Best mogelijk dat de plaatselijke wet voorschrijft dat alle delen van de biljetten verantwoord moeten zijn.
Als ik wel heb is het in Nederland zo dat als je een half biljet inlevert, je de helft van de waarde vergoed krijgt.
Verder, arbeidsloon kost geen drol in China.
aan.