Een veertienjarige Britse schooljongen is aangehouden nadat hij 26 klasgenootjes met een gebruikte injectienaald in het hoofd en de hals had geprikt. Hij zou een erg bizar spel gespeeld hebben.
Het voorval gebeurde tijdens de middagpauze in de Toot Hill School in Bingham. De veertienjarige begon plots andere studenten met de injectienaald te prikken in het hoofd en de hals. Sommige schoolgangers moesten naar het hospitaal om zich te laten testen op HIV-, hepatitis- en andere besmettingen.
Volgens de school gebruikte de jongen een plat chirurgisch mesje maar volgens de politie ging het om een diabetesnaald. Negen slachtoffers werden al getest. De kans op besmetting is klein, maar de resultaten van de tests zullen pas over drie maanden bekend zijn.
De politie verklaarde dat de veertienjarige deelnam aan een bizar soort spel. De tiener werd gearresteerd op verdenking van aanranding maar werd vrijgelaten op borg.
Leerkracht John Tomasevic vertelde aan de BBC dat de jongen geen kwade bedoelingen had maar dat hij het deed voor de lol om een reactie uit te lokken. De leerling greep een lancet en begon wat rond te prikken bij jongens uit zijn vriendenkring en daarbuiten."
De dader werd vijf dagen geschorst door de school. Sommige ouders vinden dat de school niet hardhandig genoeg heeft opgetreden.