Het is weer eens iets anders: een arts die verdacht wordt van de grootste illegale internethandel in medicijnen, wordt niet vervolgd omdat er te veel bewijs tegen hem is. En dat terwijl hij op een lijst met meest gezochte criminelen van Florida staat.
De dokter, Armando Angulo, wordt ervan verdacht voor vele miljoenen medicijnen te hebben verkocht aan 'patiŽnten' die voor hun klachten nog nooit ook maar met een arts hebben gesproken, schrijft Fox News.
In 2007 begon het Openbaar Ministerie met het verzamelen van bewijs tegen hem, maar dat is inmiddels zo veel dat het OM kampt met ruimtegebrek. In de zaak zijn twee terabyte aan gegevens, 440.000 geprinte documenten en dozen vol met onder meer computers en servers verzameld.
De man is al jaren geleden gevlucht naar zijn geboorteland Panama, een land waar de VS geen uitleveringsverdrag mee heeft. Omdat het OM niet verwacht Angulo naar de VS te kunnen halen, en de hoeveelheid bewijs het de medewerkers van het OM steeds moeilijker maakt om hun werk te kunnen doen, is besloten de aanklacht tegen hem te laten vallen.
Dat betekent niet dat Angulo nu gewoon terug kan komen naar de VS: hij staat nog steeds op de lijst met 'most wanted criminals' uit de staat Florida. Mocht hij alsnog terugkeren naar de VS, dan staan hem een rechtszaak voor andere medicijnfraude en handel in verdovende middelen te wachten.