Het eten in Britse gevangenissen staat over het algemeen niet goed aangeschreven. In Cardiff laten gevangenen zien dat het ook anders kan.
Een aantal gevangenisbewoners daar is opgeleid tot kok. Zij staan sinds deze week in de keuken van restaurant 'De Nor', waar ze haute cuisine-gerechten bereiden die tegen een betaalbare prijs worden geserveerd. De 'chefs' zijn gevangenen die niet niet worden beschouwd als een gevaar voor de samenleving en die over een paar maanden vrijkomen. Aan het eind van hun opleiding krijgen ze een nationaal erkend horeca-diploma. Na hun ontslag uit de gevangenis helpt stichting The Clink, die het restaurant exploiteert, ze bij het vinden van een baan. Ook in de Highdown-gevangenis in het Engelse graafschap Surrey heeft The Clink een restaurant. Dat werd twee jaar geleden geopend, maar is in tegenstelling tot het restaurant in Cardiff niet vrij toegankelijk voor het publiek. Het restaurant is binnen de gevangenismuren. Bezoekers moeten eerst een screeningsprogramma doorlopen en moeten bij aankomst detectiepoortjes passeren. Het restaurant in Cardiff is buiten de gevangenis gevestigd; iedereen kan hier vrij naar binnen en naar buiten.