De gemeente Athene kan de stadionverlichting in het Olympisch Stadion, thuisbasis van voetbalclub Panathinaikos, niet meer ophoesten. Om niet in het donker te moeten spelen zal de voetbalclub voortaan moeten uitwijken naar het middaguur.
De nummer 7 van de Griekse competitie huurt het stadion van de gemeente Athene, zo meldt de NOS.
Maar die kan door de bezuinigingen de hoge elektriciteitsrekening niet meer betalen. Panathinaikos kan de rekening ook niet betalen en de gemeente heeft daarom voorgesteld om de wedstrijden voortaan overdag te laten spelen.
Panathinaikos heeft hier nog niet op gereageerd. Maar vermoedelijk zal de tv-zender NOVA, die de rechten van de thuiswedstrijden van de Atheense ploeg heeft, hier niet akkoord mee gaan.
De zender loopt dan een hoop inkomsten mis. Daarnaast is de ploeg ook nog actief in de Europa League waar de wedstrijden sowieso in de avond worden gespeeld.
De oude Griekse grootmacht heeft nog een ander alternatief: uitwijken naar het Apostolos Nikolaidis-stadion dat in eigendom is van de club.
Maar dat stadion biedt maar plaats aan 17.000, terwijl Panathinaikos juist altijd gevreesd is voor de heksenketel die de 70.000 fans in het Olymisch Stadion veroorzaken.
Net als het land zelf verkeert Panathinaikos in zware financiële problemen. De club heeft naar eigen zeggen 15 miljoen euro nodig om overeind te kunnen blijven.