botte bijl: Oké dan, mijn recept voor kippensoep:
Ik koop ongeveer 1 kg kippendijen, 300 gram kippenborst, 1 kippenkarkas, (ontvleesd maar er zit nog aardig wat aan en de botten geven kracht aan de bouillon), en 400 gram zeer mager varkensgehakt.
De kippendijen ontvel ik omdat ik mijn soep niet al te vet wil hebben. Ik gebruik 12 grote bouillonblokken, vier verschillende smaken: Kip, Varken, Paddenstoel en Tom Yam, (pittige smaak). Dan gebruik ik twee kruidenbuiltjes uit Nederland; Kip- & Vleesbouillon. Tenslotte een grote eetlepel Chili Pasta. Ik was de kip doe er ongeveer 5 liter water bij, de kruiden gaan er ook allemaal bij en ik zet het geheel op ene inductiekoker die ik speciaal voor het maken van soep gekocht heb. Dit ding heeft een aantal programma's, onder andere voor soep. Ik zet de timer op drie uur en de soep wordt door de koker tegen het kookpunt gebracht en daarop gehouden. De magere varkensgehakt gebruik ik om soepballetjes van te draaien en die gaan het laatste halfuur de pan in. Dan de kip eruit, laten afkoelen en vervolgens plukken en terug de pan in. Hier heb ik altijd publiek bij, mijn drie honden weten dat ze nadien de botten krijgen en zitten zeer alert te wachten tot ik klaar ben met het schoonmaken van de kip
Ik gebruik enkel selderie, geen andere groenten! Als vermicelli gebruik ik Woon Sen Noodles, in Nederland beter bekend als glasnoedels. De apart gekookte noedels en de rauwe selderie gaan pas op het bord bij de soep en worden dus niet meegekookt
Wat ik over heb na de maaltijd gaat in porties de vriezer in.. Eet smakelijk!
OnTopic: (?) Ik koop de kip gewoon op de markt omdat alle eventueel aanwezige bacteriën door het koken gedood worden.