Quote
@allone:
toch heeft Umpie wel een punt, eer van de melk kaas is gemaakt, is men al weken of maanden verder.. en wordt die koe ook ter plaatse in plakjes gesneden? en het tarweveldje voor het brood? ligt dat op het balkon? en de molen, om het meel te malen? op het dak van de fabriek?
Ja,
Quote:
De Tostifabriek wordt gebouwd bij de Van Gendthallen in Amsterdam waar we onderdeel uitmaken van de tijdelijke stad van Mediamatic, een zelfgebouwde stad waar geëxperimenteerd wordt met nog veel meer nieuwe manieren van bouwen, groeien, maken en energie opwekken.
Eind februari zaaien we het graan. Een maand later komen de biggen en de koeien aan en opent de fabriek haar deuren. Acht maanden lang zal er dagelijks goed voor het veld en de dieren worden gezorgd. Terwijl het graan opkomt, groeien de twee biggetjes op tot ham en produceren de koeien melk.
Gedurende de hele lente en zomer nodigen we buurtbewoners, schoolklassen en andere stedelingen uit om te komen kijken of te helpen bij het grootbrengen van de varkens, melken van de koeien, uitmesten van de stallen mesten, kaas persen of het maken van de ham. In augustus wordt het graan geoogst, dan malen we het meel, bakken we brood en presenteren we de eerste tosti’s op een groot oogstfeest