Een inventieve medewerkster van een afhaalrestaurant wist in het Australische Sydney een overval te voorkomen. Ze gooide een emmer Spaanse pepers over de dader heen.
Agenten die op de melding van de beroving afkwamen, vonden een 24-jarige man met een rood gezicht met verschillende brandwonden. Een medewerkster van het afhaalrestaurant had een emmer vol Spaanse pepers over zijn hoofd gegooid toen hij probeerde geld uit de kassa te stelen.
Politieagent Ralph Deans vertelt tegenover het Australische ABC News over de ongebruikelijke situatie die hij daar aantrof. "Het lijkt erop dat ze terugvocht met het eerste het beste dat ze kon vinden", zegt hij. "Doordat zijn gezicht onder de Spaanse peper zit, heeft hij redelijk wat brandwonden. Ook was zijn gezicht behoorlijk rood toen wij arriveerden om hem aan te houden."
Het was volgens de agent een enorme chaos in de zaak. "Tafels waren verschoven, stoelen waren omgegooid, de kassa lag kapot op de grond... Uiteraard was de dader vrij snel gevonden."
De man is aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden. Het is onduidelijk hoe het nu met zijn gezicht is.