Een Amerikaanse auteur die zichzelf tevens 'een religieus leider' noemt vindt dat vrouwen 'niet moeten zeuren' over hun vreemdgaande man en dat ze ervoor moeten zorgen dat het huis er 'uitnodigend uitziet, zodat de man graag naar huis komt'.

Pat Robertson deed deze uitspraken in zijn dagelijkse televisieprogramma The 700 Club op het Christian Broadcast Network.

Een briefschrijfster had Robertson om raad gevraagd over haar man die ontrouw was geweest. Ze wil hem vergeven, maar heeft daar moeite mee. Volgens Robertson moet ze zich focussen op de goede dingen die haar man te bieden heeft, en antwoord moet geven op vragen als kan hij het gezin onderhouden, zorgt hij voor eten, is hij goed voor de kinderen, zijn jullie een gelukkig gezin en deelt hij dingen met je. "Vrouwen moeten weer opnieuw verliefd worden op hun man en hem aanraken. Pak zijn hoofd beet, hou zijn hand vast."
"Vreemdgaan zit nu eenmaal in de cultuur van mannen. Vrouwen moeten zich daar niet te veel door van de wijs laten brengen", zei Robertson. De man meent ook dat er veel verleidingen voor mannen zijn, zoals porno en uitdagende foto's in tijdschriften. "Wees blij met het feit dat je getrouwd bent en dat je in Amerika leeft en er goede dingen gebeuren." Bekijk hieronder het fragment van de show.

filmpje